Goed nieuws voor 'Mulan'-fans zonder Disney+

Goed nieuws voor 'Mulan'-fans zonder Disney+

Disney maakt de film ook beschikbaar op andere platformen.

Disney lanceert op 4 september de film Mulan via Premier Access op Disney+. Maar mocht je geen Disney+ hebben, dan kan je de film niet kopen voor 29,99 euro. Althans, zo was heet, want het beleid is iets gewijzigd.

Disney heeft volgens Variety besloten om Mulan bij première op Disney+ ook meteen beschikbaar te maken op andere platformen, waaronder die van Apple, Google en Roku. Voor Disney is dat natuurlijk een minder aanlokkelijke optie, want als je via Disney+ de film koopt, moet je ook een abonnement hebben en vloeit al dat geld direct naar de studio. Voor platformen van Apple en Google, geldt dat Disney een deel van de omzet moet afdragen.

Mulan-release
Voor de online release van Mulan moet Disney flink wat omzet draaien. Om quitte te spelen moet naar het schijnt 375 miljoen dollar omgezet worden, wat betekent dat Mulan alleen al op het eigen platform ten minste 12,5 miljoen keer gekocht moet worden. Dat is ruwweg 20 procent van het totale aantal abonnees. Als het om omzet van andere platformen gaat, moet er een hoger aantal behaald worden, daar Disney een deel van de omzet af moet dragen.

Mulan draait om een jonge vrouw die zich vermomt als een man om haar vader te sparen. Hij zou namelijk in het leger moeten dienen.

NieuwsFilm

meest populair