Zangeres Björk wordt een heks in vikingfilm 'The Northman'

Zangeres Björk wordt een heks in vikingfilm 'The Northman'

Met Robert Eggers als regisseur zullen veel filmliefhebbers reikhalzend uitkijken naar de film.

Hoewel ze met Dancer in the Dark een droomdebuut als actrice leek te maken, was de ervaring voor zangeres Björk behoorlijk traumatiserend. Daarom keerde ze de filmwereld snel weer de rug toe.

Afgezien van kunstproject Drawing Restraint 9 duurde het dan ook ruim 20 jaar voor ze weer een filmrol aan pakte. En dat is niet het minste project.

Slavische heks
Het betreft namelijk een rol in The Northman, de nieuwe film van Robert Eggers. Zijn twee voorgaande films - The VVitch: A New-England Folktale en The Lighthouse - zijn erg geliefd, vanwege de mooie mix tussen drama, spanning en excentrieke arthouse.

Björk voegt zich als Slavische heks bij een interessante cast, die verder bestaat uit onder andere Nicole Kidman, Willem Dafoe, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, en de broers Bill en Alexander Skarsgård. Hoewel er nog weinig bekend is over de film, lijkt de laatste de hoofdrol te spelen.

Vikingprins
The Northman zou volgens geruchten draaien om een Vikingprins die in de de 10e eeuw de moord op zijn vader wil wreken. Eggers kennende zal hij daar wel een originele twist aan proberen te geven.

Dankzij Covid-19 hebben de opnames enkele maanden stilgelegen, maar via tweets kunnen we wel een blik werpen op de sets in Ierland.

Tweet verwijderd

NieuwsFilm

meest populair