'The New Mutans'-regisseur reageert op colorism-kritiek

'The New Mutans'-regisseur reageert op colorism-kritiek

Josh Boone vindt de controverse wat ver gaan.

De film The New Mutants kampt met de nodige problemen. Gisteren verscheen er nog een artikel op FilmTotaal dat prominente filmcritici weigeren de film te reviewen i.v.m. met corona en zo verschenen er al enkele maanden geleden de nodige spoilers. Ook ligt de film al een tijdje onder vuur omwille van colorism, iets waar de regisseur Josh Boone zich nu over uitlaat.

Acteur Henry Zaga speelt een Braziliaanse mutant met Afrikaanse roots, genaamd Roberto Da Costa/Sunspot. In de Marvel-comics heeft hij echter een donkerdere huidskleur dan Zaga, waardoor er nu wordt gesproken over een discriminatie op basis van huidskleur t.o.v. mensen met dezelfde etniciteit.


Bekijk de afbeelding

Beste acteur voor de rol
Boone is het hier niet helemaal mee eens: ''Ik wilde een Braziliaanse acteur casten en heb er driehonderd de revue zien passeren met een zwarte, bruine of lichtere huidskleur. Ik heb alle schakeringen gezien. Ik was op zoek naar de beste acteur die, door het gebrek aan ervaring van de kandidaten, het dichtste aanleunt bij wat ik in gedachten had. Henry stak er met kop en schouders bovenuit''.

''Wie weet, als Henry er niet was geweest, had ik misschien een geschikte acteur met een donkerdere huidskleur gevonden, maar het was me nooit om de huidskleur te doen. Mijn doel was om Brazilië op een positieve manier weer te geven en iemand te vinden die eruitzag alsof hij uit een rijk gezin komt. Henry voldeed perfect aan die beschrijving''.

NieuwsFilm

meest populair