Terugkijken: De 3 mooiste films van Chadwick Boseman

Terugkijken: De 3 mooiste films van Chadwick Boseman

Ter nagedachtenis aan Chadwick Boseman: drie topfilms uit zijn carrière.

Een bijzonder acteur is heengegaan. Vannacht kwam het verschrikkelijke bericht naar buiten dat Chadwick Boseman op 43-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van darmkanker. Ter herinnering aan Boseman zijn dit drie topfilms waarin hij de hoofdrol speelde.

Bekijk de afbeelding
42 (2013)
Bekijk de afbeeldingRegie: Brian Helgeland | Cast: Chadwick Boseman, Harrison Ford, Christopher Meloni, e.a. | Terug te kijken op: Pathé Thuis / iTunes (huur)
Boseman speelde in 42 zijn eerste grote hoofdrol. Hij kreeg veel lof voor zijn vertolking van honkballegende Jackie Robinson, de eerste Afro-Amerikaanse speler in de Major League Baseball-competitie, en dit alom geprezen sportdrama betekende dan ook Bosemans defintieve doorbraak in Hollywood. 42 geeft een confronterend beeld van racisme in de Amerikaanse sportwereld, maar de uiteindelijke successen van Robinson wisten vele generaties te inspireren. En ook Boseman was voor velen een inspiratie.

Get on Up (2014)
Bekijk de afbeeldingRegie: Tate Taylor | Cast: Chadwick Boseman, Nelsan Ellis, Dan Aykroyd, e.a. | Terug te kijken op: Pathé Thuis / iTunes (huur)
Voor de biopic Get on Up kroop Boseman in de huid van soulzanger James Brown en dat deed hij op sublieme wijze. Boseman werd dan ook overladen met complimenten van zowel filmcritici als het publiek. De film geeft een eerlijke blik op de muziek, het danswerk en stemmingswisselingen van Brown, en laat zijn reis van kind uit een arme buurt tot een van de meest invloedrijke personen uit de twintigste eeuw zien. Niet alleen deed Boseman alle dansscènes zelf, maar ook zong hij hier en daar.


Black Panther (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ryan Coogler | Cast: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, e.a. | Terug te kijken op: Disney+
Boseman trok het pak van Black Panther voor het eerst aan voor Captain America: Civil War (2016). Niet veel later kreeg hij de diagnose darmkanker, maar dat weerhield hem er niet van om alles te geven voor deze solofilm en Infinity War (2018) en Endgame (2019). Marvels eerste blockbuster met een zwarte superheld in de hoofdrol ontketende een ware culturele beweging. De groet 'Wakana Forever' werd een symbool voor kracht voor de zwarte gemeenschap. De film won drie Oscars.



NieuwsFilm

meest populair