'Black Panther'-acteur Chadwick Boseman (43) overleden aan darmkanker

'Black Panther'-acteur Chadwick Boseman (43) overleden aan darmkanker

Koning T'Challa is niet meer...

Begin dit jaar werden er al grote zorgen geuit rondom acteur Chadwick Boseman die graatmager was gespot op straat, lopend met een wandelstok. Geruchten over 'ziek zijn' blijken nu helaas waar. Boseman overleed gisteren thuis in Los Angeles in de aanwezigheid van zijn vrouw Taylor Simone Ledward en hun familie.

Inmiddels is bekend gemaakt dat hij in 2016 de diagnose kreeg dat hij leed aan darmkanker en de afgelopen 4 jaar onderging hij meerdere intensieve operaties en chemotherapie ter behandeling, maar dit werd publiekelijk stil gehouden. Ondertussen bleef hij wel gewoon in films acteren. Zo was hij onlangs nog te zien in 21 Bridges en Da 5 Bloods van Spike Lee.

Black Panther
Boseman werd een ster dankzij zijn rol als Jackie Robinson in 42 (2013) en voor zijn vertolking van James Brown in Get On Up (2014). Maar het grote publiek zal hem altijd blijven herinneren als de onvergetelijke krijger Black Panther in de gelijknamige titel van het Marvel Cinematic Universe.

"Als een echte vechter hield Chadwick temidden van alles vol en maakte onderdeel uit van veel geliefde films", schrijft zijn familie in een verklaring op TWITTER. Chadwick Boseman is slechts 43 jaar oud geworden. †

(NB: wij volgden, ondanks alle andere berichten, de officiële biografie op IMDB en daar stond jarenlang 1977 als geboortejaar, maar dit is inmiddels aangepast naar 1976)



NieuwsFilm

meest populair