Blu-ray

Blu-ray review 'Emma.' met Anya Taylor-Joy: het talent van Hollywood?

Anya Taylor-Joy (The Witch, Split, The New Mutants) komt op stoom.

door Bram de Groot om 14:50 in Blu-ray
Regie: Autumn de Wilde | Cast: Anya Taylor-Joy (Emma Woodhouse), Angus Imrie (Bartholomew), Letty Thomas (Biddy), Gemma Whelan (Miss Taylor / Mrs. Weston), Mia Goth (Harriet Smith), Bill Nighy (Mr. Woodhouse) e.a. | Speelduur: 124 minuten | Bioscooprelease: Geen

Actrice Anya Taylor-Joy weet zich de laatste jaren flink in de kijker te spelen. De Amerikaanse maakte in The Witch uit 2015 gelijk indruk en via films als Split (2016) en het fors uitgestelde The New Mutants (2020) kreeg ze de hoofdrol in de dramakomedie Emma.. Echt indruk kon de prima ontvangen film niet maken op het witte doek, aangezien het één van de slachtoffers was van de bioscooplockdown eerder dit jaar.

In de States haalde de $10 miljoen kostende verfilming van het gelijknamige boek uit 1815 van Jane Austen ruim $10 miljoen op en eindigde op $25,8 miljoen wereldwijd. Emma. haalde in Nederland zo'n 275 duizend euro op.

Bij de critici deed Emma. van Autumn de Wilde het erg sterk met 87% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. De gemiddelde beoordeling staat op 7.26/10. Het publiek op RT was iets minder enthousiast: 72% (3.89/5).


Anya Taylor-Joy als Emma Woodhouse

Emma. gaat over de zoektocht naar de liefde en het verdienen van geluk. Knap, slim en rijk: Emma Woodhouse is een rusteloze 'koningin' zonder rivalen in haar kleine, slaperige Engelse dorpje. In deze glinsterende satire over de sociale klassen moet Emma haar weg zien te vinden terwijl ze volwassen wordt en meerdere romantische misstappen begaat, om uiteindelijk te ontdekken dat de liefde altijd ergens onverwachts verscholen is.


Blu-ray: Emma

Discs: 1 x Blu-ray | Release: juli 2020 | Beeld: 16 x 9 (1.19 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5053083213671 | Met dank aan: Universal Pictures

De schijf van deze uitgave van Emma zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant Emma. De achterkant verwijst naar een aantal extra's. De leeftijd: AL.

Beeld & geluid

Het beeld van deze uitgave is zoals te verwachten erg sterk. Universal Pictures heeft ervoor gezorgd dat de High Def-uitgave de kleur en setting prima weergeeft met een voortreffelijke scherpte. Ook doet de film mooi filmisch aan.

De geluidstrack, met muziek van Isobel Waller-Bridge (Fleabag, Vita and Virginia) en David Schweitzer, wordt aangeleverd door een verder standaard, maar uitstekend presterende DTS-HD Master Audio 5.1 track.

Bonusmateriaal

Deze schijf van Emma. bevat een mooie reeks extra's voor deze toch iets minder bekende film. Zo zijn er drie featurettes aan te zetten die inzoomen op de acteurs en hun rollen (A Playful Tease), regisseur Autumn de Wilde (The Autumn Gaze) en de mooie aankleding en het prachtige ontwerp (Crafting a Colourful World).

Verder is er een flinke reeks verwijderde scènes die bij elkaar ruim 13 minuten duren. Ook is er een Gag Reel van bijna 11 minuten en kun je een track met audiocommentaar aanzetten met De Wilde, Eleanor Catton (stripschrijver) en Christopher Blauvelt (cameraman).

Wat vind jij van Emma.?

Was jij onder de indruk van Emma.? Of staat deze nog op je watchlist? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ridjieddo

Avatar

Anya Taylor-Joy < 3 perfect gecast als Magik.

Rich Art

Avatar

Prachtig vormgegeven, maar daarentegen ook tergend saai...

NieuwsFilm

meest populair