Nederlandse bioscopen krabbelen 'beetje' overeind na release 'Tenet'

Nederlandse bioscopen krabbelen 'beetje' overeind na release 'Tenet'

De rest is nog steeds wat mager...

De filmwereld kruipt stilletjes wat uit haar schulp nadat zij een flinke klap kreeg te verwerken toen de coronacrisis uitbrak. Ook de Nederlandse bioscopen, die alweer bijna drie maanden open zijn, lijken weer op de goede weg.

Dat komt uiteraard voornamelijk door de release van Tenet. De nieuwe Christopher Nolan-film heeft aardig wat bioscoopgangers weer naar de bioscoop gekregen. Dat blijkt uit de meest recente Nederlandse boxoffice cijfers.

Miljoen
Tenet is de eerste film sinds hele lange tijd die in haar eerste weekend weer meer dan een miljoen euro opbrengt. Om precies te zijn: €1.574.805.

Daarmee heeft Tenet echter wel gelijk het beste openingsweekend te pakken: 1917 haalde in het eerste weekend 1,512 miljoen op, gevolgd door Bad Boys For Life met ruim 1,3 miljoen.

Mager
De terugkomst naar de bioscopen heeft de bioscoopganger nog niet kunnen verleiden om naar andere films te gaan. In vergelijking: De nummer 2 op de lijst is Alles is zoals het zou moeten zijn, die - net als vorige week - maar 240.000 euro opbracht.



Tenet is nu te zien in de bioscoop. Ben jij al geweest? Laat het weten!

NieuwsFilm

meest populair