Voor Marvel was Chadwick Boseman altijd al de enige Black Panther

Voor Marvel was Chadwick Boseman altijd al de enige Black Panther

De acteur overleed een paar dagen geleden op 43 jarige leeftijd.

Een paar dagen geleden moest Chadwick Boseman de strijd tegen kanker opgeven en overleed op 43 jarige leeftijd. Ondertussen zagen we meerdere emotionele berichten voorbijkomen van onder meer de cast en crew van de films van Marvel Studios.

Ondanks dat Boseman ook een aantal andere mooie rollen vervulde, zal hij altijd herinnerd worden aan zijn rol als T'Challa a.k.a. Black Panther in het Marvel Cinematic Universe. Marvel casting director Sarah Halley Finn sprak met Vulture over Boseman en zei dat hij de enige echte kandidaat was over de rol.

Onmiddellijk gekozen
Finn geeft aan dat er voor andere rollen naar duizenden mensen wordt gekeken. Denk maar aan de selectie van de MCU Spider-Man. Toen werd Tom Holland gekozen uit minimaal 2.500 kandidaten. Bij Black Panther ging dat heel anders.


Bij de verschillende projecten van Marvel hebben we zeer uitgebreide zoekopdrachten uitgevoerd waarbij we letterlijk duizenden mensen voor een rol kregen te zien. Maar bij het casten van Black Panther was het unaniem. We waren het er allemaal meteen over eens dat hij de persoon was die deze rol moest gaan spelen. Mijn team bij Marvel had zijn oeuvre gezien en kende zijn vermogen om het soort waardigheid, de gratie, elegantie, koninklijkheid te kanaliseren met nederigheid, humor en intelligentie."

Marvel Entertainment eert Chadwick Boseman
Marvel Entertainment plaatste een video online waarin de acteur wordt omschreven door de cast & crew van de Marvel-films waarin Boseman te zien was, met veel beelden van achter de schermen. Bekijk hieronder de 'Chadwick Boseman Tribute':



NieuwsFilm

meest populair