'Project Power'-regisseurs verfilmen comic 'Nemesis' van Mark Millar (Kick-Ass, Kingsman)

'Project Power'-regisseurs verfilmen comic 'Nemesis' van Mark Millar (Kick-Ass, Kingsman)

Het verhaal van de film lijkt wel behoorlijk af te wijken van Millars stripboek.

In 2009 werd er voor het eerst gesproken over een mogelijke verfilming van Nemesis, een comic waar Mark Millar (Kick-Ass, Kingsman) op dat moment mee bezig was. Sindsdien probeert Hollywood het van de grond te krijgen, met tal van regisseurs en acteurs die kwamen en weer vertrokken.

De comic laat zien wat er gebeurt als een geniale miljardair besluit om niet een superheld te worden, maar 's werelds vreselijkste superschurk. Regisseurs als Sam Raimi, Guy Ritchie, Tony Scott en Joe Carnahan zijn allemaal eens aan de beoogde verfilming verbonden geweest, evenals potentiële hoofdrolspelers Brad Pitt en Johnny Depp.

Regisseursduo
Tien jaar na de publicatie van de comic lijkt Warner Bros. er eindelijk uit te zijn wie de film moet gaan maken. De studio heeft Ariel Schulman en Henry Joost, de heren achter de onlangs verschenen Netflix-film Project Power, de documentaire Catfish (2010) en enkele Paranormal Activity-delen, aangesteld om Nemesis te gaan regisseren.

In de verfilming, geschreven door Emerald Fennell, zal te zien zijn hoe een geniale ingenieur getuige is van een dodelijke misdaad die wordt gepleegd door de president van de Verenigde Staten. De protagonist besluit samen te werken met een burgerwacht om de president en diens corrupte regering uit te schakelen.

Deze verhaalomschrijving wijkt behoorlijk af van de gebeurtenissen in Millars oorspronkelijke comic, dus het is nog maar de vraag of Nemesis-fans blij zullen zijn met deze verfilming.

NieuwsFilm

meest populair