Stephen King-regisseur wil verdoemde 'The Dark Tower' maken

Stephen Kings magnum opus is tot nu toe te complex gebleken voor het witte doek.

Stephen King heeft heel wat boeken geleverd die vervolgens succesvol tot films of televisieseries omgetoverd zijn. Maar van al zijn werken, is zijn magnum opus, The Dark Tower, tot nu toe bijna onverfilmbaar gebleken.

De film die in 2017 verscheen had zelfs de sterrenkracht van Idris Elba en Matthew McConaughey, maar flopte jammerlijk. En Amazon probeerde er een serie van te maken, die ook al niet slaagde. Nu is er Mike Flanagan, die we kennen van Stephen King-films Geralds Game en Doctor Sleep, die laat weten het ook te willen proberen.

Een droomproject
"Ik ga het antwoord geven dat de meeste Stephen King-fans zullen geven," begon Flanaghan toen hem gevraagd werd welk project hij zou willen oppakken. "The Dark Tower is voor altijd het verhaal dat ik zou willen vertellen. Dat zou de Heilige Graal zijn. Ik bedoel, het is een uitdaging. En zoveel getalenteerde mensen hebben hun hart en ziel en bloed, zweet en tranen erin gestoken, proberend daar iets van te maken."

De druk is echter groot, aangezien het voor fans zo'n geliefd project is. En de acht boeken zijn behoorlijk gelaagd en diepgaand.

NieuwsFilm

meest populair