Harry en Meghan tekenen megadeal van 100 miljoen (!) met Netflix

Harry en Meghan tekenen megadeal van 100 miljoen (!) met Netflix

Het stel gaat onder meer speelfilms en series maken voor de streamingdienst.

Meghan Markle keert terug naar Hollywood. Niet als actrice, maar als producente. Meghan heeft samen met haar man prins Harry een meerjarig contract gesloten met Netflix.

Zes maanden nadat Harry en Meghan hun taken voor het Britse koninklijk huis neerlegden, hebben zij een nieuwe baan gevonden. De twee gaan namelijk documentaires, speelfilms, televisieseries en kinderprogramma's maken voor Netflix. De hertog en hertogin van Sussex richtte daarvoor onlangs al een eigen productiebedrijf op, dat voorlopig nog geen naam heeft.

Groot bereik
Beide partijen brachten het nieuws over hun samenwerking gisteren naar buiten. Eerder waren Harry en Meghan ook nog in gesprek met Disney, Apple en Universal, maar uiteindelijk kwam Netflix dus als winnaar uit de bus. Het stel heeft vooral gekozen voor Netflix vanwege het enorme globale bereik van de streamingdienst. Op dit moment heeft Netflix zo'n 193 miljoen abonnees.

Megadeal
Het is niet bekend hoeveel geld Harry en Meghan binnenharken met deze deal, maar insiders geloven dat het minstens om 100 miljoen dollar gaat. Sommigen denken zelfs dat het om veel meer geld gaat. Eén ding is zeker: het levert Harry en Meghan vast veel meer geld op dan vrolijk handjes schudden bij koninklijke festiviteiten.

NieuwsFilm

meest populair