Zoon Phillip Seymour Hoffman (17) pakt eerste hoofdrol in nieuwe film Paul Thomas Anderson

Cooper treedt in de voetsporen van zijn overleden vader.

Cooper Hoffman, de zeventienjarige zoon van Oscarwinnaar Phillip Seymour Hoffman (Capote, A Most Wanted Man), gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe film van Paul Thomas Anderson. Dat meldt The Hollywood Reporter. Hij maakt daarmee zijn acteerdebuut.

Cooper treedt met deze klus in de voetsporen van zijn in 2014 overleden vader, die gedurende zijn carrière ook meerdere films met Anderson heeft gemaakt. In de film speelt Cooper een scholier met een succesvolle carrière als kindacteur.

De nog titelloze film, een coming-of-age drama, speelt zich af in de San Fernando Valley in de jaren zeventig. Cooper zal te zien zijn naast Bradley Cooper, Alana Haim en Benny Safdie. Verder is er nog niet veel bekend over dit nieuwe project van Anderson.

Hoffman overleed in 2014 aan de gevolgen van een overdosis. De acteur vertelde niet vaak over zijn privéleven in interviews, omdat hij meende dat zijn vrouw en kinderen niet voor een leven in de spotlights hadden gekozen. Zijn zoon Cooper besluit nu dus zelf deze stap te zetten.

NieuwsFilm

meest populair