'The Godfather: Part III' krijgt nieuwe versie (en titel) met medewerking Francis Ford Coppola

'The Godfather: Part III' krijgt nieuwe versie (en titel) met medewerking Francis Ford Coppola

De nieuwe edit van de film moet in december ook in de bioscopen draaien.

Hoewel er al jaren geruchten gaan over een mogelijk vierde deel, richt regisseur Francis Ford Coppola zich eerst op een 'betere' versie van het niet al te geliefde The Godfather: Part III.

Filmstudio Paramount heeft namelijk aangekondigd dat Coppola het laatste deel uit de Godfather-trilogie zal restaureren en opnieuw zal monteren. Daarbij krijgt de nieuwe edit de titel Mario Puzo's The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone. De nieuwe versie moet niet alleen op Blu-ray en dvd verschijnen, maar ook in december de bioscopen bereiken (in Amerika althans).

Een verheugde Coppola
Coppola zei het volgende over zijn poging om de film te verbeteren:

"Mario Puzo's The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone zal de titel en versie zijn van wat Mario en ik eigenlijk wilden doen met het derde deel in de Godfather-reeks. Voor deze versie heb ik een nieuw begin en einde verzonnen, en bepaalde scenes, shots en muziek aangepast en omgeruild. Ik ben ervan overtuigd dat deze versie een beter einde vormt voor wat we zijn begonnen met The Godfather en The Godfather: Part II. Ik ben Jim Gianopulos en Paramount dankbaar dat ik deze nieuwe montage heb mogen maken."

NieuwsFilm

meest populair