Eerste recensies 'Mulan' die nu op Disney+ staat!

Eerste recensies 'Mulan' die nu op Disney+ staat!

De grote nieuwe Disney-sprookjesfilm die het witte doek niet ziet in Nederland.

Vanaf vandaag kun je op Disney+ kijken naar Niki Caro's sprookjesfilm Mulan. Dit kost je geen bioscoopkaartje, een bak popcorn en een beugelbiertje, maar wel 21,99 euro voor een stream naar het kleine scherm. De popcorn en het bier pak je maar uit de voorraadkast.

De sprookjesfilm met onder Liu Yifei, Donnie Yen, Gong Li en Jet Li is na 136 getelde recensies prima 'fresh' op Rotten Tomatoes. De Tomatometer staat op het moment van schrijven op 79%, met een 6.99 / 10 als gemiddelde beoordeling.

De 'Critics Consensus' op Rotten Tomatoes luidt als volgt: "Het had zijn klassieke verhaal met meer diepgang kunnen vertellen, maar de live-action Mulan is een visueel wonder dat dient als een aangrijpende update van zijn geanimeerde voorganger."


Prachtig om te zien
"Ja, ik miste de aanstekelijke muziek en pratende dieren uit de animatiefilm uit 1998. Eddie Murphy als een grappenmakende draak genaamd Mushu is misschien moeilijk te vertonen in 2020. Maar ik werd weggevaagd door de adembenemende Chinese achtergronden en grootse gevechten," schrijft Johnny Oleksinski van de New York Post.

Kritiek op aanpak Disney
"Het wordt met zo'n uiterste precisie en showmanschap uitgevoerd dat je soms zou zweren dat je iets met een hart aan het bekijken bent," aldus de wat cynische Robbie Collin van de Daily Telegraph (UK). En Kevin Maher van de Times (UK): "Na de schaamteloze vertoning van de recente Skywalker-saga (ook eigendom van Disney) is Mulan gemuteerd in een iets minder interessante versie van Daisy Ridley's Rey..."

Maar ook applaus voor Disney!
"Mulan is niet wat we gewend zijn van Disney's live-action remakes - het is veel soberder, doordachter en verfijnder," meldt Clarisse Loughrey van Independent (UK).



NieuwsFilm

meest populair