Denis Villeneuve over de 'Dune'-film van David Lynch

Denis Villeneuve over de 'Dune'-film van David Lynch

De 'Blade Runner 2049'-regisseur gaat proberen beter werk te leveren.

We zullen nog een paar maanden moeten wachten op Denis Villeneuve's Dune, maar we worden de laatste tijd wel getrakteerd op meerdere setfoto's. Ook zal later deze week de eerste trailer vrijgegeven worden. De film wordt dus al langzaam maar zeker gepromoot. In een recent interview liet Villeneuve zich eveneens uit over de Dune-film van David Lynch.

Lynch bracht in 1984 al een verfilming van Dune uit, maar is hier zelf absoluut niet tevreden mee. De beroemde regisseur liet dan ook recentelijk weten dat het de enige film is waar hij spijt van heeft. Villeneuve, die naar eigen zeggen een grote fan van Lynch is, zegt dat hij gemengde gevoelens had na het kijken van Dune.

Villeneuve's mening
''Ik ben een grote fan van David Lynch, hij is een ware meester. Ik weet nog dat ik enthousiast was toen hij met Dune kwam, maar toen ik de film zelf zag was ik niet helemaal tevreden over zijn aanpak. Sommige delen zijn geweldig, maar bij andere voelde ik mij ongemakkelijk. Ik was niet helemaal tevreden en vond de film wat onevenwichtig. Maar dat motiveerde mij ook om mijn versie te maken. Ik dacht bij mijzelf: ''Van dit fantastische boek moet absoluut een nieuwe verfilming komen, die anders aanvoelt''.''

NieuwsFilm

meest populair