'Tenet' terug in de tijd: extra lang in de bioscoop!

'Tenet' terug in de tijd: extra lang in de bioscoop!

En heel raar is dat allemaal niet.

Onder normale omstandigheden zijn na een maandje of drie de meeste blockbusters wel uit de bioscoopzalen verdwenen. Bij Tenet gaat dit mogelijk anders worden. Warner Bros. wil de mysterieuze actiethriller extra lang op het witte doek blijven vertonen.

Iedere studio in Hollywood houdt de bezoekcijfers van Tenet ongetwijfeld goed in de gaten. De film van Christopher Nolan is namelijk de enige echte blockbuster die sinds de start van de coronacrisis in de bioscoop is verschenen. Tot op heden presteert de film zeer redelijk, rekeninghoudend met alle beperkingen.

Tenet lang op het witte doek
In gesprek met Variety zei Ann Sarnoff, baas van WarnerMedia Studios, dat Warner Bros. nu ongebruikelijk lang kan profiteren van de situatie. "We gebruiken de oude aanpak van een "marathon-versus-sprint". We gaan voor de lange afstand. Het is zo uniek om de film op deze manier te lanceren. We hebben er een goed gevoel bij en wachten tot de cijfers verschijnen."

De situatie is volgens Comicbook.com te vergelijken met de aanpak van vroeger toen er veel minder grote films verschenen. Toen konden films maandenlang volle zalen trekken. De afgelopen twintig jaar ligt de focus van de studio's op de marketing van films om zoveel als mogelijk bezoekers te trekken in de eerste twee a drie weekenden.

NieuwsFilm

meest populair