Oproepen om 'Mulan' vooral te boycotten

Oproepen om 'Mulan' vooral te boycotten

Disney-fans moeten de film niet kijken als het aan protesteerders in verschillende Aziatische landen ligt.

Protesteerders in Azië roepen fans van Disney op om Mulan vooral te boycotten. De reden daarvoor is de manier waarop hoofdrolspeelster Liu Yifei tegenover de protesten in onder meer Hong Kong staat.

Liu Yifei mag dan wel in China behoorlijk populair zijn, vorig jaar brak in andere Aziatische landen een rel uit toen ze haar steun uitsprak voor de politie van Hong Kong. Die wordt er juist van beschuldigd excessief geweld gebruikt te hebben tegen protesteerders.

De film boycotten
De afgelopen weken waren er in verschillende Aziatische landen protesten. Onder meer in Thailand protesteerden studenten, in een poging voor democratische hervormingen te zorgen. Die protesten kregen steun in Hong Kong, onder meer van de prominente Joshua Wong. Maar ook in Taiwan waren er protesten.

Helaas bleek niet alleen Liu Yifei behoorlijk controversieel te zijn. Ook Donnie Yen ging volgens verschillende protesteerders behoorlijk de fout in, toen hij vierde dat Hong Kong "terug naar haar moederland China" keerde, toen er een controversiële veiligheidswet aangenomen werd, waarmee de stadstaat effectief door China geknecht werd.

Nu roepen mensen dus op om Mulan weer te boycotten. Dat deden ze eerder al, maar de release werd uitgesteld en de oproepen verstomden. Tot nu, want sinds 4 september is de film te koop op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair