Vijf keer Jennifer Connelly om nooit te vergeten!

Vijf keer Jennifer Connelly om nooit te vergeten!

Deze Amerikaanse filmactrice die het hart wist te veroveren van menig filmliefhebber.

De afgelopen jaren zagen we Jennifer Connelly in films als Alita: Battle Angel (2019) en Noah (2014) en vrij recent nog in de tv-serie Snowpiercer.

Hieronder werpen we een snelle blik op vijf van haar films, ook met clips. Uiteraard speelde ze in nog veel meer films. Welke film met Connelly staat jou het beste bij?

Labyrinth (1986)

Regie: Jim Henson | Hoofdrollen: Jennifer Connelly, David Bowie, Dave Goelz, Brian Henson

In deze film brak Connelly door bij het grote publiek, zeker bij de liefhebbers van de films uit de jaren 80. In de Jim Henson-film speelt ze het tienermeisje Sarah die wenst dat haar babybroertje Toby verdwijnt. En dit gebeurt als de Goblinkoning (David Bowie) haar wens vervult. Een groot avontuur start.



The Hot Spot (1990)

Regie: Dennis Hopper | Hoofdrollen: Don Johnson, Jennifer Connelly, Virginia Madsen, William Sadler, Charles Martin Smith

Connelly is de jonge en mooie Gloria Harper waarop het personage van Don Johnson compleet verliefd raakt. En met hem een complete generatie filmfans. Het is één van de weinige films die wijlen Dennis Hopper (Easy Rider) regisseerde.



Mulholland Falls (1996)

Regie: Lee Tamahori | Hoofdrollen: Nick Nolte, John Malkovich, Jennifer Connelly, Michael Madsen, Kyle Chandler, Melanie Griffith

Connelly is te zien als Allison in deze neo noir-misdaadfilm met veel grote namen uit die tijd. Haar personage vormt de basis van een grootse samenzwering die reikt van het Witte Huis tot een nucleaire testzone in de woestijn.



Dark City (1998)

Regie: Alex Proyas | Hoofdrollen: Jennifer Connelly, Kiefer Sutherland, William Hurt, Rufus Sewell

Deze duistere en mysterieuze scifi-film is niet zo heel bekend, maar wel flink geliefd bij de fans van het genre. Connelly speelt de rol van Emma Murdoch / Anna, de vrouw van het hoofdpersonage van Rufus Sewell. De wereld wordt gecontroleerd door een groep wezens die deze en de personen hierin naar wens kunnen aanpassen.



A Beautiful Mind (2001)

Regie: Ron Howard | Hoofdrollen: Russell Crowe, Christopher Plummer, Jennifer Connelly, Paul Bettany, Ed Harris

Jennifer Connelly speelt in deze topper van Ron Howard het personage Alicia Nash, de vrouw van John Nash (Russell Crowe). Ze moet zien te overleven met een man die een briljante maar asociale wiskundige is. Als hij geheim werk aanvaardt in cryptografie, krijgt hun leven een onverwachte wending.



NieuwsFilm

meest populair