Algemeen

Ridley Scott wil nog steeds nieuwe 'Alien'-film maken

Veel laat hij er nog niet over los.

door Wouter Drummen om 13:22 in Algemeen
Ridley Scott heeft al heel wat pareltjes gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan Blade Runner, Gladiator en natuurlijk Alien. Van de laatstgenoemde verschenen al meerdere spin-offs en volgens de regisseur staat er weer een nieuwe Alien-film in de steigers.

De 82-jarige Scott zei er het volgende over: "Het wordt geen vervolg op Prometheus en Alien: Covenant. Met deze twee films probeerden we het wiel opnieuw uit te vinden. Prometheus is daarin geslaagd dus ik denk dat we er daarom niet op hoeven terug te komen."

Zin in meer
Toch heeft Scott zin om terug te keren naar het Alien-universum, al weet hij nog niet precies hoe: "Ik vraag mij af of er nog iets te doen valt met de alien, de facehugger en de chestburster. Moeten we de hele franchise herwerken en enkel de naam bewaren? Dat is altijd de hamvraag..."

Ondanks het feit dat Scott zich positief uitlaat over de laatste twee films, werden deze niet al te best onthaald. 20th Century Studios is natuurlijk ook recentelijk overgenomen door Disney, die misschien ook andere plannen hebben. Hopen jullie dat het nog komt van een nieuwe Alien-film?

26 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Janushhw

Avatar

Graag maar in de stijl van alien en alien(s) grim, duister en gewoon gruwelijk.

Nog steeds jammer dat Blomkamp er niet zijn draai aan mocht geven.

MARQ242

Avatar

Laat maar Ridley. Je hebt met Prometheus en Covenant het hele mysterie van de Xenomorph om zeep geholpen. Het zal lastig worden om met iets te komen wat dat terugdraait.

RoberPaulsen

Avatar

Ik vond zowel Prometheus en Covenant qua verhaal wel ok. Zoiets hoeft toch geen mysterie te blijven.

Master Of Films

Avatar

Niets voor niets noem ik hem Seniele Scott. Een filmmaker die ik vroegâh hoog zag zitten. Maar film op een niveau als Blade Runner kan hij niet meer maken.

De films Prometheus en Covenant waren gewoon niet nodig. Helemaal niet om de Xenomorphs te verklaren. Alsof Ridley daar mee bezig was in Alien en Aliens. Sommige dingen moet je met rust laten zo ook de oorsprong van Xenomorphs.

Robbepost

Avatar

Er had echt meer in Prometheus en Covenant gezeten, maar ik vermaak ik me er nog steeds uitstekend mee. Een vervolg zie ik wel zitten. Trouwens alles wat met de aliens te maken heeft zie ik wel zitten.

RoberPaulsen

Avatar

@MoF
Het maakt mijns inziens niet heel veel uit of het nodig is dan kunnen we 80% van films wel wegknikkeren.
En of hij er destijds al mee bezig was maakt me ook niet veel uit.
Het verhaal vond ik wel interessant, de uitwerking was niet zo goed dat zeker. Blomkamp had een veel betere regisseur geweest om hier iets moois van te maken.

Master Of Films

Avatar

RoberPaulsen "Het maakt mijns inziens niet heel veel uit of het nodig is dan kunnen we 80% van films wel wegknikkeren."
Mooi toch. Koren van het kaf scheiden. En dan houden we klassiekers over zoals Alien en Aliens. Een Xenomorph is niet meer dan een MacGuffin. Of wil je ook graag weten wat er in de koffer zit van de Vega brothers.

Headzz76

Avatar

Ik WIL NOG STEEDS EEN NIEUWE 'ALIEN'-FILM VAN RIDLEY SCOTT ZIEN

leidenaar

Avatar

Als Ridley een Alien film gemaakt had met mensen op een schip en een Alien die ze opjaagt was het weer een reboot. Wees blij dat die man ideeën heeft en een nieuwe richting uitgegaan is. De uitwerking is niet top maar ik zie liever Prometheus dan 95% van de Marvel films. Ben erg nieuwsgierig naar nog een film met Aliens van zijn hand. Hij gaf ons Alien dus hij mag best hier en daar een foutje maken. Respect.

RoberPaulsen

Avatar

@MoF Stiekem wil ik dat wel ja.

Ik was in eerste instantie ook niet blij met het voornemen om het oorsprong verhaal van The Joker te vertellen. Was ook niet nodig, het feit dat het onbekend was waar hij vandaan kwam was juist heel sterk.
Uiteindelijk heeft die film best goed uitgepakt naar het schijnt.

Thiver

Avatar

RoberPaulsen "Uiteindelijk heeft die film best goed uitgepakt naar het schijnt."

Don't believe the hype.

Master Of Films

Avatar

RoberPaulsen "@MoF Stiekem wil ik dat wel ja"

Dat mag.

Maar je hoeft Prometheus en Covenant niet te gezien te hebben om Alien te begrijpen. Smiley face De kijker wordt mee betrokken met de crew van Nostromo. De Alien is de dreiging. Het afvragen waar die Xeno vandaan komt, is niet de doel van de film.

RoberPaulsen "Ik was in eerste instantie ook niet blij met het voornemen om het oorsprong verhaal van The Joker te vertellen. Was ook niet nodig, het feit dat het onbekend was waar hij vandaan kwam was juist heel sterk."
Sorry, maar ik vind The Joker een slecht voorbeeld. Prometheus en Covenant zijn echte prequels van Alien, wat zich afspeelt in dezelfde film universum.

Joaquin Phoenix's Joker is geen prequel op Heath Ledger's Joker (Dark Knight) en Jared Leto's Joker (Suicide Squad). Zelfs Mark Hamill's Joker heeft een andere interpretatie van het karakter, waarbij ook de verschillende tijdlijnen en alternatieve universums zich afspelen. In feite weet jij niet het oorsprongsverhaal van The Joker.
Ook niet in de comics. Kijkend naar Batman in diverse tijdlijnen en universums, veelal heeft Bruce Wayne het zelfde lot. Smiley face

Nog een belangrijk dingetje. The Joker is in het algemeen een nogal complex karakter. Maar een Xenomorph heeft een karakter van een mug. The Joker kan b.v. filosoferen met Socrates. De Xenomorph eet hem op. The Joker kan b.v. Moeder Teresa manipuleren tot een moord. De Xenomorph eet haar op.

RoberPaulsen "Uiteindelijk heeft die film best goed uitgepakt naar het schijnt."
Don't believe the hype.

Fluffer

Avatar

Hij mag gerust een nieuwe alien film maken maar dan wel een echte alien film .
Prometheus zag er mooi uit maar was toch teleurstellend , covenant werd verprutst door filosofisch geleuter.
Veel liever had ik Blomkamps versie gezien met Sigourney Weaver maar toen moest Scott plots zonodig zijn alien film maken die door de studio de voorkeur kreeg, met de gekende gevolgen voor die filmreeks...

Pascal08

Avatar

Gewoon doen, Prometheus en Covenant in hun slechtste Alien franchise vorm zijn nog altijd zeer entertaining, ze deliveren alleen niet dat wat we hoopten.
De engineers waren niet zo interessant de green crystal room was veelbelovend de horror shop van David de citadel van de engineer like gemeenschap de xeno die uit de engineer kwam de uiteindelijk strijd tussen David en zijn tegenhanger android (ben zn naam kwijt) de kaping van de Covenant en de duizenden kolonisten, alleen zonder Giger was het allemaal zeer belovend maar de de delivery kwam niet.
Ik wil alles behalve een gun toting Aliens vervolg, de magie en mystery vind ik het belangrijkst.

Gigan72

Avatar

Prometheus en Covenant hebben zo hun min punten maar heb me er toch mee vermaakt.
(Ze zijn nog altijd beter dan alien 4 en de avp films)
Zou best wel willen zien wat er in het vervolg zou gebeuren.
Met of zonder Scott als het maar goed gebeurt.
Of iets nieuws in het Alien-universum is ook welkom natuurlijk.

Decepticon

Avatar

Ja laat maar komen! Prometheus en Covenant zijn heerlijke topfilms, niks mis mee. Zoals leidenaar al zegt, wees blij dat Scott ideeën heeft en een nieuwe richting in gegaan is, ipv eenzelfde film als de eerste Alien te willen maken. Het is duidelijk dat hij iets nieuws wil bedenken voor een Alien film, ik kijk er naar uit.

Goku32

Avatar

Als.het op deel 2 lijkt dan ben ik wel voor een nieuwe alien film

TearsinRain

Avatar

Jammer, Prometheus en Covenant waren geen meesterwerken maar nog steeds bovengemiddeld sterke sci-fi films. Ik had zelf nog graag het derde deel van Scott gezien.

De franchise "herwerken" of hoe je het ook wilt vertalen zou ik aan iemand anders overlaten.

omniesbonsai

Avatar

Ik hoop nog altijd op een vervolg op aliens,met een goed script natuurlijk
En de andere alien films negeren, althans dat doe ik dan
Na avatar vervolgen maar es aan beginnen James
Maar niet een dark fate zoals bij de Terminator fiasco derde deel
Of dat Ridley Scott het afsluitende derde deel maakt
Hij is er ook mee begonnen
Maar het moet wel echt goed zijn en kunnen meten met de vorige twee
En dat zal niet makkelijk zijn

Civilian Supreme

Avatar

Dit geeft alleen maar meer aan dat hij nooit meer in de buurt moet komen van deze franchise. Hij doet maar wat.

Angelo1979

Avatar

Yep, graag nog een vervolg.

Sunspot

Avatar

Maak het verhaal van de Engineers en David dan af.

deregtx

Avatar

Tja Fox is van Disney tegenwoordig dus het is Lastig om een Horror film rond te krijgen...

Nitec

Avatar

Alien met de marines!!!!

The7thSense

Avatar

Graag! Alien, predator en Xenomorphs, de ruimte in en een verhaal er van maken... Er zijn nog zoveel gaten in de verhaallijnen van deze 3, over oorsprong, etc. Nog steeds niet de originele planeet van de predators gezien, etc. Etc.

NieuwsFilm

meest populair