Regisseuse controversiële Netflix-film 'Cuties' ontving doodsbedreigingen

De ongepaste Netflix poster zorgde voor heel wat ophef.

Op social media werd een tijdje geleden al verontwaardigd gereageerd op de eerste trailer van de Franse film Cuties, waarin een jong meisje in de ban raakt van een twerkend dansgroepje. Boze ouders menen namelijk dat de film minderjarigen seksualiseert. De regisseuse van de film, Maïmouna Doucouré, krijgt nu zelfs doodsbedreigingen.

Er kwam vooral veel kritiek op een poster van de film, die op Netflix te zien zal zijn. De streaminggigant probeerde de film op een problematische manier in de markt te zetten, terwijl Cuties juist ook serieuze thema's behandelt. Ondanks het feit dat Doucouré niks met de poster te maken had en er dus niet op de hoogte van was, kreeg zij zelfs doodsbedreigingen.

Angstig
Zo zegt de regisseuse: "Het is eng. Ik kreeg veel kritiek van mensen die de film nog niet hebben gezien maar die er wel meteen vanuit gingen dat de film jonge meisjes seksualiseert. Ik kreeg zelfs meerdere doodsbedreigingen".

Toch heeft Doucouré geen spijt van haar samenwerking met Netflix: "Streaming is een geweldige manier om mijn verhalen te kunnen delen met zo veel mogelijk mensen. Ik hoop dat meeste kijkers het toch een goede film vinden".

NieuwsFilm

meest populair