Wat gebeurde er met deze 'Lord of the Rings'-schurken?

Wat gebeurde er met deze 'Lord of the Rings'-schurken?

De Nazgûl waren verbonden aan Sauron. Maar hoe verdwenen zij?

De Nazgûl, ofwel de Ringwraiths, waren trouwe dienaren van Sauron in de Lord of the Rings. Maar wat gebeurde er eigenlijk met hen nadat hun meester verslagen was?

In de tweede era van Midden-Aarde probeerde Sauron de elfen, dwergen en mensen te verleiden en in zijn macht te krijgen. Daarvoor gaf hij hen de ringen van macht, waarbij de mensen het makkelijkst te verleiden bleken. Negen koningen vielen voor hem en veranderden uiteindelijk in de Nazgûl.

Wat gebeurde er?
Het is vooropgesteld natuurlijk van belang om de koppeling van de Nazgûl met hun meester Sauron te bekijken. Toen Sauron gescheiden was van de Ring, verdwenen de negen. Maar toen de ring terug kwam, keerden zij ook weer terug. Pas toen Frodo en Sam de Ring vernietigd hadden, werd de magie verbroken.

Doordat de Ring wegsmolt in de lava van Mount Doom, verdween de magie die de mensen in leven hield. We zien in de films van Peter Jackson hoe zij geraakt worden door vallend puin van Mount Doom dat ontploft. Maar echt een indicatie van of ze overleefd hebben is er niet.

In de boeken van J.R.R. Tolkien is het net iets duidelijker. Daarin kunnen we lezen dat de Nazgûl geraakt werden door het vallende puin en vervolgens letterlijk verdwenen. Daarmee eindigde hun aanwezigheid dus in Midden-Aarde.

NieuwsFilm

meest populair