'Mulan' scoort veel minder onder het publiek

'Mulan' scoort veel minder onder het publiek

Het publiek is echt een stuk minder positief dan critici.

Het lijkt erop dat critici en het publiek elkaar niet kunnen vinden als het op Mulan aankomt. De Disney-film scoort op Rotten Tomatoes 79 procent. Een degelijke score die de film certified fresh maakt. Maar het publiek is er minder weg van.

"Het klassieke verhaal had met meer diepgang verteld kunnen worden, maar de live-action Mulan is een visueel wonder en een opwindende update van zijn geanimeerde voorganger", luidt de consensus van critici. Maar waar zij de film dus positief beoordelen, doen gewone filmkijkers dat minder.

Lagere score
De publieksscore van Rotten Tomatoes is op moment van schrijven gebaseerd op 5.433 ratings en komt uit op een score van slechts 55 procent. Gemiddeld geven kijkers de film 3,14 sterren, wat een stuk minder is dan hoe critici de film beoordelen.

Mulan is een live-action remake van de gelijknamige Disney-film. De boel speelt zich af in China en laat zien hoe de keizer een decreet uitvaardigt waarin elk gezin een man moet leveren om te dienen in het leger. De vader van Mulan is echter veel te oud en dus besluit de jongedame om zelf maar te gaan.

NieuwsFilm

meest populair