Het opvallende favoriete shot uit 'Tenet' van Christopher Nolan

Het opvallende favoriete shot uit 'Tenet' van Christopher Nolan

Een bepaald shot is favoriet bij de regisseur.

Heb jij Tenet ondertussen op het witte doek gezien? Dan valt je vast op dat er heel wat mooie shots in de film zitten. Nu heeft Christopher Nolan één van zijn favoriete shots onthuld.

Tijdens een Podcast liet Nolan weten welk shot dat is en het is een klein, maar zeker uitdagend shot in de film. Hij maakte de opname met de logere IMAX-camera - een handelsmerk van de regisseur.

"Een van mijn favoriete shots in de film is een beetje een misbare scène. Het is een shot dat naar beneden kijkt vanaf de boeg van de boot, waar je de golven naar achteren ziet bewegen... Dat was een opname op deze ijsbreker, en we dachten, 'laten we proberen de camera op de zijkant van de romp te plakken.'

"En Hoyte en Ryan vonden een klein gaatje in de boeg van het schip, en ze bouwden een cameratrack zodat we de camera konden laten rollen. En we gebruikten een stok om de camera een beetje naar beneden te kantelen.

Het was... het was een erg ingewikkeld shot om te maken, maar ik denk niet dat we die camera's zo hadden durven te gebruiken als we er niet mee waren begonnen tijdens The Dark Knight. Na verloop van tijd en door ervaring zul je deze camera's uiteindelijk gebruiken zoals elk ander formaat, en dat bevrijdt je echt tijdens het opnemen van shots."

NieuwsFilm

meest populair