Algemeen

Het opvallende favoriete shot uit 'Tenet' van Christopher Nolan

Een bepaald shot is favoriet bij de regisseur.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Heb jij Tenet ondertussen op het witte doek gezien? Dan valt je vast op dat er heel wat mooie shots in de film zitten. Nu heeft Christopher Nolan één van zijn favoriete shots onthuld.

Tijdens een Podcast liet Nolan weten welk shot dat is en het is een klein, maar zeker uitdagend shot in de film. Hij maakte de opname met de logere IMAX-camera - een handelsmerk van de regisseur.

"Een van mijn favoriete shots in de film is een beetje een misbare scène. Het is een shot dat naar beneden kijkt vanaf de boeg van de boot, waar je de golven naar achteren ziet bewegen... Dat was een opname op deze ijsbreker, en we dachten, 'laten we proberen de camera op de zijkant van de romp te plakken.'

"En Hoyte en Ryan vonden een klein gaatje in de boeg van het schip, en ze bouwden een cameratrack zodat we de camera konden laten rollen. En we gebruikten een stok om de camera een beetje naar beneden te kantelen.

Het was... het was een erg ingewikkeld shot om te maken, maar ik denk niet dat we die camera's zo hadden durven te gebruiken als we er niet mee waren begonnen tijdens The Dark Knight. Na verloop van tijd en door ervaring zul je deze camera's uiteindelijk gebruiken zoals elk ander formaat, en dat bevrijdt je echt tijdens het opnemen van shots."

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Eerlijk gezegd. Ik heb Hoyte hoger zitten dan Nolan. Eigenlijk zou Hoyte ook wat meer erkenning moeten hebben. Nolan doet dat iig wel.

Ik vraag mij wel af wat er is gebeurd is tussen Wally Pfister & Nolan.

ThEnd

Avatar

Pfister heeft na 2012 niet meer als DP gewerkt en toen Nolan Interstellar ging maken, was Pfister als regisseur aan Transcendence verbonden. Blijkbaar beviel de samenwerking met Hoyte zo goed, dat die is doorgegaan.

Indy5

Avatar

@MOF : geen idee misschien vervroegd pensioen ?

Master Of Films

Avatar

Transcendence....wat een blamage.
Enfin. Hoyte is een goeie opvolger van Pfister, dat dan weer wel. Smiley face

adofmirosch

Avatar

Het Nolan formule " Een verhaal bedenken dat zo belachelijk complex dat er geen bal van klopt maar het dan intelligent noemen"

Civilian Supreme

Avatar

^in dit geval ben ik het wel met je eens, Nolan maakt mooi uitziende films maar te vaak zonder echte beleving. Het beginstuk was heel gaaf gedaan maar ik voelde nergens spanning, wel een hoop van hak op de tak geleuter. De 'badguy' was ook erg saai en stereotype.
Wel een hoop cool uitziend geren, dat dan weer wel.

Robbepost

Avatar

Ik vind ook dat Nolan films qua karakters het een en ander missen en dat het intelligente erg wordt overdreven, maar ik vind hem wel een van de beste regisseurs omdat hij meestal erg originele films maakt.
De casts waarmee hij werkt zijn altijd van hoog niveau. Acteurs willen denk ik graag in 'een Nolan' spelen.
Ook de muziek is vaak erg goed. Ja ik ben een Zimmer fan, althans in de Nolan films. Ook Chevaliers de Sangreal, Now we are free en Injection vind ik geweldig.
En ja Hoyte! Misschien is de grootste kwaliteit van Nolan wel om kwaliteit te binden aan zijn films.

Master Of Films

Avatar

Civilian Supreme "De 'badguy' was ook erg saai en stereotype."
Dat was voor mij een partij slecht acteren van Branagh. Complete miscast en haalde Tenet naar beneden. Die vent met zijn beperkte acteer talent kan het maar houden op Shakespeare spul. Of desnoods verschijnt hij in een tongue-in-cheek film zoals Wild Wild West.

adofmirosch

Avatar

@robbepost
Nolan is een vakman, een goede regisseur. En zijn team is geweldig. Het camera werk, de muziek en (meestal het) acteerwerk is van hoog niveau.
Alleen zijn films zijn niet altijd mijn kopje thee, als entertainment.
Mijn snaar en kritiek is vooral naar de "Die hard fan boys" die alles wat Nolan doet beschouwen als een intelligent meesterwerk. En als je de film niet begrijpt dan is dat jouw schuld inplaats van de regisseur.

Rutherford

Avatar

Ik vind het net leuk dat Nolan zijn kijkers aanzet tot nadenken. Maar we moeten nu ook niet overdrijven, zo intellectueel is het nu ook weer niet. Zijn films zijn in zekere mate origineel, voortvloeiend uit een eigen verhaal. Dat alleen kunnen we toejuichen.

Civilian Supreme

Avatar

^de paar hierboven staande reacties kan ik mij ook erg goed in vinden.
Ik kijk altijd wel uit naar een Nolan film omdat hij iig probeert nog origineel te zijn en omdat hij gewoon bijna altijd iets interessants neerzet.
Nu hou ik zelf ook wel van een film waar je niet gelijk weet hoe het zit maar in dit geval kan het mij simpelweg niet boeien.
Ook helemaal geen behoefte om er maar enigszins over na te denken.

Master Of Films

Avatar

Sorry dat het saai gaat klinken. Maar adofmirosch & Rutherford hebben goeie punten ingebracht. Smiley face

Fan-fan

Avatar

Vergeet Klaas Post de botenman uit Urk niet!

https://www.evajinek.nl/video/fragmenten/video/5180761/klaas-werkt-voor-hollywood-films

VFX expert

Avatar

Dat je een film niet snapt of niet leuk vindt is prima, maar zeggen dat er van de films niets zou kloppen is gewoon onzin. Het is zeker niet voor iedereen, maar dat hoeft ook niet, er worden genoeg andere type films gemaakt. Ik roem Nolan gewoon om het feit dat hij tegenwoordig vrijwel de enige filmmaker in Hollywood is die nog originele films maakt.

Rick_ao

Avatar

100+
VFX expert

NieuwsFilm

meest populair