Featured

'The Matrix': Wat gebeurt er als je de rode pil slikt?

The Matrix biedt je een keuze tussen de rode en de blauwe pil.

door Jim Pedd om 06:00 in Featured
Wat gebeurt er eigenlijk als je de red pill pakt in The Matrix? Neo krijgt natuurlijk in de eerste film in de franchise de keuze tussen een blauwe en een rode pil. De blauwe pil maakt dat hij alles vergeet van het gesprek en weer terugkeert naar de digitale wereld. De rode pil zorgt voor verlichting.

Maar wat gebeurt er eigenlijk als je de rode pil kiest?

De rode pil
De rode pil is een stukje digitale code. Neo accepteert de code en dat stelt de crew van de Nebuchadnezzar ertoe in staat om zijn lichaam te vinden in de echte wereld. Dat lichaam kan vervolgens makkelijk gezocht en gevonden worden in de afvalputjes van de machinewereld.

De stroomcentrales waar het lichaam van Neo zich bevindt als een menselijke batterij is gigantisch. Bovendien zitten daar miljarden mensen in vast, waardoor het niet gemakkelijk is voor de crew van Morpheus om zomaar iemand te vinden. De rode pil is dan ook een tracker.

Hoe het werkt
De rode pil is dus een stukje code, waarmee het systeem waarmee Neo in de machinewereld gehouden wordt gehackt wordt. Het is dus niet alleen een manier om diens locatie door te geven, maar ook een manier om het systeem dat hem in leven houdt, uit te schakelen.

De Wachowskis omschreven het systeem van de rode pil dan ook als een computervirus. En zo werkt het ook: de technologie van de machines wordt opengebroken en vervolgens regelt de software dat Neo vrij komt.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Wat er gebeurt als je de rode pil slikt???

Dan ga je stuiteren in je aussie.

chefry1983

Avatar

In de film word het prima uitgelegd.

GreenHornet

Avatar

Tegenwoordig ben je wel voorzichtig wat je slikt. In de tijd van de Matrix was het nog vrij normaal.

NieuwsFilm

meest populair