Algemeen

Opvallend: 'The New Mutants' op HBO en niet Disney+

Onlangs verschenen wel veel andere X-Men films op Disney+

door Bram de Groot om 09:21 in Algemeen
Ondanks dat niet alle X-Men films op Disney+ staan, is het niet ondenkbaar dat The New Mutants zich op den duur zou vertonen op de streamingdienst. Dit gaat echter niet op korte termijn gebeuren, aangezien de film eerst te zien zal zijn op HBO (Max).

Lange tijd werd gehoopt dat de X-Men film gelijk op Disney+ zou verschijnen. Volgens The Wrap was dit nooit mogelijk, aangezien er nog een langlopende deal is tussen 20th Century Fox Studios en HBO.

Eerste op HBO (Max)
Volgens The Wrap staat in de deal tussen de studio's dat HBO (Max) tot eind 2022 de eerste tv-uitzendrechten heeft voor alle films. Zo verschenen Ad Astra en de X-Men film Dark Phoenix ook eerst op HBO.

HBO Max is voorlopig alleen in de States beschikbaar, maar komt op den duur ook naar Nederland. Wanneer is nog niet bekend. Mogelijk verschijnt The New Mutants in Nederland eerst via Ziggo Movies & Series XL.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Marklar

Avatar

dit was toch al bekend. Daarom is die ook niet op Disney+ ipv de bios verschenen.

Master Of Films

Avatar

The New Mutants zou eigenlijk helemaal niet kunnen verschijnen op D+. Althans in bepaalde delen van de wereld. De Amerikaanse D+ is niet hetzelfde zoals de Nederlandse en Belgische D+.

In sommige landen, zoals Nederland, België, Australië, Duitsland, Zwisterland en Noorwegen is de filmrating voor 15-16 jaar en ouder. Dat druist toch tegen de principe van D+ die filmkeuring hanteert van 12-13 jaar en ouder.

The New Mutants is een van de weinige PG-13 films die bij ons (Nederland en België) een 16 jaar of ouder filmkeuring heeft gekregen.

marcjeb

Avatar

En wanneer komt ie op HBO dan

jimb

Avatar

Ad astra staat al op Prime, wellicht komt New Mutants daar ook op?

NieuwsFilm

meest populair