Video

Prachtige split-trailer toont beelden 'Dune 1984' synchroon met 'Dune 2020'

Op Youtube zijn ze enthousiast, hoe zit het met de FT-reaguurders?

door Arjen Rooseboom om 12:32 in Video
Vorige week verscheen dan eindelijk de langverwachte trailer van Denis Villeneuves grote epos Dune. En zoals wel vaker duiken een aantal creatievelingen vervolgens achter hun knutseltafel.

Hoe zou bijvoorbeeld de trailer in 1984 eruit hebben gezien in de stijl van wat we recentelijk zagen? Dat vroeg gebruiker Matt Skuta zich ook af.

Hij heeft zich de vrijheid gepermitteerd om de onlangs verschenen trailer na te maken met oude beelden uit de versie van David Lynch in een artistieke poging om ze zoveel mogelijk op elkaar te laten lijken.

Bekijk het strakke resultaat hieronder. Wat ons betreft, meer dan goed gelukt, sommige shots lijken haast meer dan identiek! Wat vinden jullie?


Nog steeds onzekere releasedatum vanwege Covid-19 pandemie
Dune, met een cast vol grote namen, staat vooralsnog gepland voor december dit jaar (dat zou ons toch een afsluiter zijn), maar er werd al eerder voor gewaarschuwd, reken op 2021 en voorkom teleurstelling.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MARQ242

Avatar

Leuk gedaan. Ben erg benieuwd naar de nieuwe Dune. De trailer zag er imposant uit. Bij deze vergelijking vallen een aantal dingen op. De cinematografie is bij de nieuwe vele malen beter, en ogen sommige special effects van de oude erg knullig en gedateerd. Toch ben ik nog steeds gek op de art direction van de Lynch versie. De nieuwe ziet er soms wel heel strak uit. Dat is natuurlijk ook de stijl van Denis.

Master Of Films

Avatar

Ik weet zeker dat Villeneuve zijn artistieke vrijheid heeft gehad. Maar gold dat ook voor Lynch dmv Dino De Laurentiis.
Daarom vraag Ik mij toch af of Dune 1984 wel een "echte" Lynch is. Dat zijn naam in de credits zegt blijkbaar niet veel denk ik. Smiley face
Immers Justice League uit 2017 heeft Zack Snyder alsnog een director's credit (mede door allerlei regels van DGA). Smiley face

Dawgruule

Avatar

Leuk artikel Arjen. Maar de titel is geen clickbait zoals gebruikelijk is op FT. Ik fix hem wel even:
“Bizar! Trailer Dune exacte kopie uit 1984”

Bobby Z

Avatar

Voor het verschil van een film van 36 jaar geleden en een film gemaakt met huidige technologie kan ik maar 1 ding zeggen petje af voor de versie van 1984 . Kijk ondertussen erg uit naar de re-make.

Monojaxx

Avatar

Mijn oog trok steeds naar de 1984 versie, wat een meesterwerk! Die worm ook. Wat was het budget van Dune?

Nature

Avatar

Gewoon een moderne kopie zo lijkt.

dejo

Avatar

Eigenlijk kan de oude "Dune" nog prima. Het lijkt me moeilijk om echt iets aan de oude versie toe te voegen behalve dan de wat meer gelikte special effects. Ik krijg een beetje een "It" gevoel. De oorspronkelijk film was prima. De nieuwe was ook heel goed maar eigenlijk niet echt nodig

centr1no

Avatar

Master Of Films "Daarom vraag Ik mij toch af of Dune 1984 wel een "echte" Lynch is."
Als je de info moet geloven, en dat doe ik, was Lynch's originele film meer dan 4 uur lang. En de studio wilde een bioscooplengte van max 2 uur, wat tot een hoop geknip, reshoots en een voiceover heeft geleid.
Lynch wilde ook met de in 2 delen geknipte tv-versie niets te maken hebben (Alan Smithee is de regisseur van die versie).

Onomatope

Avatar

Dawgruule... zalige comment! Of beter gezegd: een Kneiter comment (dat allitereert meteen beter)!

Bintzak

Avatar

De 1984 film vond ik nogal saai, en de nieuwe versie uit de trailer lijkt er goed op. Het boek is trouwens wel een aanrader.

ambiento

Avatar

Lynch zelf vindt Dune zijn slechtste film omdat hij geen volledige zeggenschap had. De regen op het eind is ook echt het idee van de filmmaatschappij. Beide films volgen het boek en dan is het logisch dat je vergelijkbare beelden krijgt (actie hoogtepunten). De stijl van Lynch en Villeneuve is allebei donker. Op het einde en Sting na is Lynch's Dune zeker geen slechte film. Omdat Villeneuve het budget en de volledige zeggenschap heeft, alsmede dat hij alleen maar de eerste helft van het boek verfilmd en dus nog meer de diepte in kan gaan, zal zijn film de betere worden. Het is wel een feit dat beide regisseurs visionair zijn en zeer eigenzinnige films maken. Lynch is ook een beeldend kunstenaar en dat kan je goed zien bij het derde seizoen van Twin Peaks.

NieuwsFilm

meest populair