Algemeen

Netflix maakt avontuurlijke nieuwe filmtrilogie 'The Kane Chronicles'

Van de schrijver achter de 'Percy Jackson'-verhalen.

door Jan-Peter Rook om 10:16 in Algemeen
Netflix heeft een mogelijke nieuwe filmfranchise op het oog, namelijk The Kane Chronicles. In deze avontuurlijke boekenreeks, afkomstig van schrijver Rick Riordan (Percy Jackson), staat de Egyptische mythologie centraal. Heeft Netflix goud in handen met deze nieuwe filmtrilogie?

Riordan kondigde de deal met Netflix zelf aan op internet en beloofde dat er snel meer nieuws zal volgen. Hij was schijnbaar al sinds oktober vorig jaar in gesprek met Netflix over deze samenwerking, op hetzelfde moment dat hij met Disney in gesprek was over een mogelijke tv-serie rondom Percy Jackson.

Afstammelingen
De drie Kane Chronicles-boeken spelen zich zoals gezegd af in de Egyptische geschiedenis en mythologie. Het verhaal volgt de avonturen van tieners Carter en Sadie Kane, afstammelingen van de Egyptische farao's Narmer en Ramses de Grote.

Zodra er meer bekend is over de cast, crew en/of releasedatum van deze potentiële nieuwe franchise, lees je het uiteraard op FilmTotaal!

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

McKelly

Avatar

Ik vond de boeken van Percy Jackson erg tof, maar de verfilmingen waren dramatisch. Ben benieuwd of dit beter gaat worden..

Count Vertigo

Avatar

Dat is onverwachts gezien Percy Jackson sinds kort een serie op Disney+ wordt. Riordan had nog niks los gelaten over een Kane Chronicle film, dus het komt als een complete verrassing.
Ik vraag me af of de andere spin-off series, Magnus Chase, op Disney + komt of Netflix, gezien er een transfluid karakter in zit.

Count Vertigo

Avatar

De schrijver lag trouwens kort geleden nog onder vuur. Hij schrijft vooral progressieve boeken met homoseksuele, transfluid en gelovige karakters uit andere culturen, naar mij mening wordt het soms door je strot gedouwd, maar in zijn blog schreef hij dat hij er als leraar/mentor er niet was voor een leerling die met deze problemen zat en dat liep des tijd niet goed af.
Hij heeft hierdoor veel prijzen gewonnen, maar laatst werd hij het doelwit, omdat volgens de aanvallers een blanke cis hetero man hier niet over zou mogen schrijven.
Enfin, schrijver stagneert met zijn social media, waar hij veel spreekt met fans, en zegt nu bijna niks meer.
Ook daarom komt deze film als een verrassing.

Judge

Avatar

Het gaat dus over Amerikaanse kinderen die afstammen van Egyptenaren. Voorspelbaar. Heel voorspelbaar. En iedereen in Egypte spreekt vloeiend 21-ste eeuws American English. Logisch.

NEXT.

milo007

Avatar

^
Dus een blanke hetero mag niet schrijven over een homo. Waar slaat deze wereld nog op. Door de diversiteit creëren ze discriminatie.

Kanny89

Avatar

Een blanke cis hetero man mag niet schrijven over LGBTQ karakters? Dat slaagt weer nergens op.

Anyway ik kijk echt uit naar de films, de Kane Chronicle vond ik de minst goede reeks die hij reeds maakte, maar het zet wel weer andere deuren open. Ik ben vooral ook benieuwd of er even spraken gaat zijn van de Griekse goden die zich bevinden aan de andere kant van New York, of gaan ze dit maar verzwijgen vermits die andere kant van New York nu bij Disney ligt.

Als er een film of serie komt over Magnus Chase dan hoop ik wel op Disney+ vermits deze reeks wel meer duidelijkere banden heeft met Percy Jackson, maar Disney kennende vanwege het transfluid karakter zal het dan mss eerder voor Hulu worden

NieuwsFilm

meest populair