Hoeveel moorden heeft 'Joker' eigenlijk op zijn geweten?

Hoeveel moorden heeft 'Joker' eigenlijk op zijn geweten?

Arthur Fleck is een moordenaar.

Joker laat het oorsprongsverhaal van Arthur Fleck zien. Hij begint als een zielige clown die niet aan werk kan komen en verwordt al snel tot de iconische Batman-schurk die we allemaal kennen. Hoeveel mensen vermoordt deze maniak eigenlijk?

De film opent met Fleck als clown die probeert zijn geld te verdienen. Echt lukken wil het niet om zijn droom als komiek te realiseren. Hij heeft niet echt talent en ook geen zelfvertrouwen. Dat manifesteert zich, vooral op momenten van druk, in een medische ziekte waarbij Arthur onbeheersbaar moet lachen.

Meerdere moorden
Fleck verwordt vrij snel van een zielige vent tot een koelbloedige moordenaar. Als hij in een metro lastiggevallen en geslagen wordt door drie medewerkers van Wayne Industries, reageert Fleck daarop door hen dood te schieten. De derde probeert te ontsnappen, maar Arthur gaat ook achter hem aan en doodt hem.

Slachtoffer nummer vier is zijn eigen moeder. Als hij erachter komt dat zij medeschuldig was aan het misbruik waar Arthur tijdens zijn jeugd het slachtoffer van was, legt hij in het ziekenhuis een kussen op haar hoofd en verstikt hij haar. Later steekt hij op brute wijze een collega dood, en ziet een ander dat ook.

Als Arthur dan bij de talkshow van Murray Franklin langs mag komen, wil hij zichzelf daar doden. Maar hij wordt woedend door de spot die Murray met hem drijft en schiet hem daarop dood. Aan het einde van de film zien we dat Arthur terugkomt van een sessie met een psychiater in Arkham en loopt hij weg, met bloederige voetsporen achter hem. Dat impliceert een zevende moord.

Waarmee Arthur dus in totaal zeven slachtoffers op zijn geweten heeft.

NieuwsFilm

meest populair