Algemeen

'Night at the Museum'-schrijver en 'Angry Birds'-regisseur maken magische nieuwe animatiefilm

De film gaat over een jongen in Ierland die zich aansluit bij een geheime politiemacht die zich bezighoudt met de misdaden van magische wezens.

door Jan-Peter Rook om 13:06 in Algemeen
Dreamworks Animation gaat aan de slag met een magische nieuwe animatiefilm: Ronan Boyle and the Bridge of Riddles. Hierin volgen we een Ierse jongen die zich aansluit bij een geheime politiemacht die zich bezighoudt met de misdaden van magische wezens.

Het boek waarop de film wordt gebaseerd komt van Thomas Lennon, bekend als acteur in Reno: 911! en als de scenarist van de The Night at the Museum-films. Lennon zal ook zelf het scenario voor de animatiefilm verzorgen en verder weten we dat Fergal Reilly, bekend van The Angry Birds Movie (2016), de regie op zich zal nemen.

Synopsis
De veertienjarige Ronan Boyle is de jongste telg binnen de geheime Garda, een Ierse groep die zich bezighoudt met de streken van magische wezens. Zijn ouders zitten in de gevangenis, maar Ronan weet zeker dat ze er ingeluisd zijn. Ondanks zijn kleine postuur, slechte zicht en sociale ongemakkelijkheid, staat Ronan erop dat hij zoveel mogelijk leert bij de Garda om met die kennis zijn ouders vrij te krijgen. Hierbij neemt hij het op tegen talloze monsters die verstopt zitten in Ierland.

Lennon heeft al een vervolg geschreven op het boek: Ronan Boyle and the Swamp of Certain Death. Mocht de eerste film nou een succes worden, dan ligt er al een potentiële sequel klaar.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Off topic: Top regisseur Alfonso Cuaron heeft zijn mening gegeven over de diversiteit regels van de oscars voor beste film, link.

Chris23

Avatar

off topic :

yes! Smiley face

NieuwsFilm

meest populair