Celebrity

Helpt J.K. Rowling met haar nieuwe nu al controversiële boek haar carrière om zeep?

Ze ligt opnieuw onder vuur na haar vermeende transfobe boek.

door FilmTotaal om 15:02 in Celebrity
De Britse schrijfster, J.K. Rowling, is wel al vaker negatief in het nieuws verschenen i.v.m. transfobe uitspraken. Eerder deze zomer was er weer de nodige ophef, nadat Rowling kritisch reageerde op een artikel waarin werd gesproken over 'mensen die menstrueren'. Nu is het weer raak.

Rowling ligt opnieuw onder vuur na een vermeend transfobe uitspraak. In haar nieuwe boek Troubled Blood, dat Rowling schreef onder haar pseudoniem Robert Galbraith, is de schurk van het verhaal een man die zich verkleedt als vrouw.

Het verhaal
De hoofdpersoon van het boek, detective Cormoran Strike, vreest dat de vermiste huisarts Margot Bamborough het slachtoffer is geworden van Dennis Creed, die een 'travestiete seriemoordenaar' wordt genoemd omdat hij zijn slachtoffers doodt terwijl hij vrouwenkleding draagt. In andere woorden, in de ogen van heel wat mensen zet Rowling (opnieuw) een negatief beeld neer van transgenderpersonen.

Een recensent trok dan ook de conclusie dat de strekking van Rowling's boek is: 'vertrouw nooit een man in vrouwenkleren'. Daarop brak opnieuw een storm van kritiek op Rowling los via sociale media. Online gaat nu al de hashtag #RIPJKRowling viral, omdat ze volgens velen met al haar opvattingen haar eigen carrière om zeep helpt. Ook verdenken de nodige bekende activisten zoals Mona Lisa Needsa Treatsa en Paris Lees Rowling ervan transfobie te voeden met al haar opmerkingen.

NieuwsFilm

meest populair