Algemeen

Is 'Mulan' nou een box office hit of een flop voor Disney?

Hoe staat het ervoor met de bioscoopfilm?

door Jim Pedd om 07:55 in Algemeen
Met Mulan neemt Disney een groot succes. De peperdure blockbuster is exclusief uitgebracht op streamingdienst Disney+, waar mensen voor een paar tientjes de film kunnen kijken. Maar is het een succes?

Hoewel Mulan gemengd ontvangen is, meldde Disney dat de release van de film ervoor zorgde dat het aantal Disney+-downloads met 68% toenam. Daarnaast gaven abonnees 193% meer uit op de app van Disney+, wat komt doordat er extra betaald moest worden voor de film. In sommige landen waar de film wel in de bioscoop uitkwam, waaronder China, was de film een tegenvaller.

De ontvangst
Mulan bracht in de bioscopen 35,5 miljoen dollar op bij het Amerikaanse openingsweekend. Aangezien de film niet in de bioscopen draaide daar, is dat bedrag in zijn geheel voor Disney.

Dan is er nog de Chinese box office, waar de film opende met 23,2 miljoen dollar. Dat valt tegen, want andere live-action remakes van Disney brachten in China meer dan 50 miljoen dollar op. Zulk bedrag wordt nu bij lange na niet gehaald.

Is het een succes?
Ja. Disney wist aan te tonen dat alleen al in de Verenigde Staten bijna 10 miljoen mensen bereid waren om 30 dollar te betalen voor de film. Zij betaalden dus meer dan 260 miljoen dollar om de film te kunnen zien. Officieel is het cijfer nog niet, maar dat wordt nu gerapporteerd door 7Park Data.

Aangezien Disney wereldwijd vele abonnees heeft, zal het bedrag wereldwijd nog stukken hoger zijn. Voor Disney ligt de ondergrens om winst te maken op de film bovendien een stuk lager doordat al het geld direct naar het bedrijf gaat. Bij bioscoopreleases is het zo dat ruwweg de helft van de box office gedeeld moet worden met bioscopen.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SunChaser

Avatar

China houdt zelfs 75 procent van de opbrengst in
dus streamen is lucratief

Ook mag je het budget wel met een korrel Zout nemen. Disney zal het budget zo hoog mogelijk opschroeven ivm winstuitkering

Johan67

Avatar

"Met Mulan neemt Disney een groot succes".

Moet dat niet risico zijn?

Overlord

Avatar

Mulan bracht in de bioscopen 35,5 miljoen dollar op bij het Amerikaanse openingsweekend. Aangezien de film niet in de bioscopen draaide daar, is dat bedrag in zijn geheel voor Disney. Huh ?

aspers

Avatar

Als dit een succes is, dan kun je er op rekenen dat er meer films gaan volgen. En niet alleen bij Disney.

Draven

Avatar

Ja. Disney wist aan te tonen dat alleen al in de Verenigde Staten bijna 10 miljoen mensen bereid waren om 30 dollar te betalen voor de film. Zij betaalden dus meer dan 260 miljoen dollar om de film te kunnen zien.


$30 * 10 miljoen = 300 miljoen Dollar. Ze betaalde dus zelfs meer dan dit lijkt mij.

SteefL

Avatar

Ik ben helemaal klaar met Mulan non-nieuws. En ik bedoel dat niet als click bate, zoals 'helemaal klaar met' hier vaak gebruikt wordt, maar echt dat ik het helemaal gehad heb met Mulan non-nieuws.

Dimmu Borgir

Avatar

De eerste zin van dit artikel slaat al nergens op???
Disney heeft op geen enkele manier aangetoond dat 10 miljoen mensen betaalden voor Mulan. De data komt van een derde partij (7park data) die er maar op los gokt analyseert.
Als je een film van 300 miljoen maakt met als doel er miljarden aan te verdienen dan is dit niet meer dan een flop.

suicide squad lid

Avatar

je moet weten dat disney plus op 15 september disney plus in veel andere landen is uitgerold dus het komt niet alleen door mulan

Remi-the-artist

Avatar

Ik heb toevallig ook ik in dezelfde periode een Disney plus account aangemaakt. No fucking way dat, dat voor Mulan was. Ik wilde die nieuwe film van Phineas and Ferb zien die toevallig net een paar dagen daarvoor uit kwam. Waarschijnlijk zijn er veel meer mensen die toevallig nu (om een andere reden dan Mulan) een account aanschaffen. Want ik ga echt niet zo veel geld betalen voor een film op een klein scherm, die we voor veel goedkoper in de bios hadden kunnen zien.????

NieuwsFilm

meest populair