Advies: Ga NIET naar 'Synchronic' in de bioscoop!

Advies: Ga NIET naar 'Synchronic' in de bioscoop!

Regisseur willen niet dat je Anthony Mackie en Jamie Dornan in de bioscoop gaat kijken.

Waar de Nederlandse bioscopen toch redelijk goed worden bezocht, lijkt het Amerikaanse publiek vooral thuis te blijven uit angst voor COVID-19. Nu beginnen ook filmmakers het publiek af te raden om hun film Synchronic in de bioscoop te kijken.

Eerst de film van regisseurs Justin Benson en Aaron Moorhead, bekend van The Endless (2017) en Spring (2014) en met namen als Anthony Mackie en Jamie Dornan. Het is een sci-fi horrorfilm over een designer drugs die toegang lijkt te geven tot bizarre, buitenaardse werelden. Check hieronder de trailer.


Een paar dagen geleden plaatsten de regisseurs een opvallend bericht online. Hierin raden ze mensen af om naar de bioscoop te gaan. "Over een paar maanden is hij te zien via video on demand," schrijven ze. "Op het moment van schrijven zouden we zelf absoluut niet naar een bioscoop gaan, dus we kunnen jullie niet aanmoedigen dat wel te doen."

Dit bericht bekijken op Instagram

Our thoughts about this year's US release of SYNCHRONIC:

Een bericht gedeeld door Aaron Moorhead (@aaronmoorhead) op


Terechte waarschuwing?
De grote vraag is of dit een terechte waarschuwing is en de meest wantrouwende mens zou zelfs kunnen denken dat het hier gaat om een schaamteloze poging tot een publiciteitsstunt. Een soort van "Ga niet, dus ga wel..."-effect. Duidelijk is wel dat de regisseurs de filmbezoekers oproepen tot het maken van een wel overwogen keuze en die insteek is uiteraard nooit verkeerd.

In Nederland zijn de bioscopen alweer maanden open en lijken daardoor niet enorm bij te dragen aan de verspreiding van het virus. Zeker weten doen we het uiteraard nooit, maar tot op heden is er nog geen bioscoop gedwongen om de deuren te sluiten, en hopelijk blijft dat zo.

De Nederlandse bioscopen lezen mogelijk ook mee en hebben de film (daarom? waarschijnlijk niet) niet op het programma staan.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair