Video

Advies: Ga NIET naar 'Synchronic' in de bioscoop!

Regisseur willen niet dat je Anthony Mackie en Jamie Dornan in de bioscoop gaat kijken.

door Bram de Groot om 22:30 in Video
Waar de Nederlandse bioscopen toch redelijk goed worden bezocht, lijkt het Amerikaanse publiek vooral thuis te blijven uit angst voor COVID-19. Nu beginnen ook filmmakers het publiek af te raden om hun film Synchronic in de bioscoop te kijken.

Eerst de film van regisseurs Justin Benson en Aaron Moorhead, bekend van The Endless (2017) en Spring (2014) en met namen als Anthony Mackie en Jamie Dornan. Het is een sci-fi horrorfilm over een designer drugs die toegang lijkt te geven tot bizarre, buitenaardse werelden. Check hieronder de trailer.


Een paar dagen geleden plaatsten de regisseurs een opvallend bericht online. Hierin raden ze mensen af om naar de bioscoop te gaan. "Over een paar maanden is hij te zien via video on demand," schrijven ze. "Op het moment van schrijven zouden we zelf absoluut niet naar een bioscoop gaan, dus we kunnen jullie niet aanmoedigen dat wel te doen."

Dit bericht bekijken op Instagram

Our thoughts about this year's US release of SYNCHRONIC:

Een bericht gedeeld door Aaron Moorhead (@aaronmoorhead) op


Terechte waarschuwing?
De grote vraag is of dit een terechte waarschuwing is en de meest wantrouwende mens zou zelfs kunnen denken dat het hier gaat om een schaamteloze poging tot een publiciteitsstunt. Een soort van "Ga niet, dus ga wel..."-effect. Duidelijk is wel dat de regisseurs de filmbezoekers oproepen tot het maken van een wel overwogen keuze en die insteek is uiteraard nooit verkeerd.

In Nederland zijn de bioscopen alweer maanden open en lijken daardoor niet enorm bij te dragen aan de verspreiding van het virus. Zeker weten doen we het uiteraard nooit, maar tot op heden is er nog geen bioscoop gedwongen om de deuren te sluiten, en hopelijk blijft dat zo.

De Nederlandse bioscopen lezen mogelijk ook mee en hebben de film (daarom? waarschijnlijk niet) niet op het programma staan.9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

don lukas

Avatar

Natuurlijk. Ook hier valt marketing technisch op in te springen. Is de eerste. Dat het zo lang heeft geduurd trouwens.

timdekw

Avatar

The Endless was interessant. Ik ben wel benieuwd wat deze heren met meer budget en een betere cast neer kunnen zetten.

Gigan72

Avatar

Vanaf as zondag gaan er nieuwe corona regels in o.a. minder mensen in een zaal ik neem aan dat dat ook voor de bioscoop is.

Ontoppic
Ik denk dat dit een stunt is maar goed misschien ook niet.
Maar dit lijk mij ook niet een film voor de bioscoop meer voor thuis.

Master Of Films

Avatar

Gigan72 "Vanaf as zondag gaan er nieuwe corona regels"
Met dank aan de studenten. Nou als dat onze toekomst generatie moet gaan voorstellen. Smiley face

Gigan72

Avatar

^
All Is Lost  Smiley face

JKL34

Avatar

Ze zullen zelf geschrokken zijn van het eindresultaat...

Harmonica1968

Avatar

@MOF, studenten komen er niet altijd goed vanaf in het nieuws. Ik ben zelf student en kijk er soms ook vol verbazing naar hoe sommige studenten toch naar allerlei feestjes blijven gaan.

Echter, om nou alle studenten over een kam te scheren? Ik hou mezelf heel goed aan de corona regels, en als ik boodschappen ga doen zie ik eveneens voldoende ouderen (ook de kwetsbare ouderen) die gewoon achter mij gaan staan en de regels volledig aan hun laars lappen.

kokosnoot

Avatar

Ik was gisteren in de Bios. Er zaten met mij en een vriend meegerekend 10 mensen in een zaal van 150 of zo.
Dus of het heel veel uitmaakt, in de weekenden vast wel maar door de week is het zo laag bezet al.

Vraag me af of de maatregelen veel impact gaan hebben als veel jongeren thuis feestjes doen of illegale parties.

Wat ik overigens raar vond in de bios is dat iedereen gewoon naast elkaar zat. Wij bestelden 2 kaartjes en kwamen gewoon naast elkaar te zitten geen afstand er tussen. Vaag als je zooo veel lege zitplaatsen hebt..onder de 10% bezetting.

jeff1983

Avatar

@gigan72
Dit geldt niet voor de bioscopen, omdat die heel goed de 1.5 meter kunnen waarborgen. En deze film is gewoon niet in NL verkocht en draait daarom niet in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair