Netflix

Aantal opzeggingen Netflix neemt flink toe na hashtag #CancelNetflix

Het gaat wat minder lekker op Netflix.

door Jim Pedd om 22:30 in Netflix
De film Cuties zorgt niet voor succes op Netflix. De #CancelNetflix-beweging lijkt succes te hebben en zorgt volgens een onderzoeksbureau voor een flinke toename van het aantal opzeggingen van Netflix-abonnementen.

Cuties ging kortgeleden in première op Netflix en zorgde voor heel wat problemen. Zo werd de eerste poster vrijgegeven en stonden daar de jonge castleden in provocatieve houding. De regisseur van de film kreeg daarop doodsbedreigingen en Netflix bood zijn verontschuldigingen aan.

Cancel Neflix
Sinds Cuties op Netflix te zien was, groeide de hashtag #CancelNetflix in populariteit. Er werden meerdere petities tegen de film gelanceerd en die hebben gewerkt. Volgens YipitData groeide het aantal opzeggingen van Netflix acht keer als je het vergelijkt met het gewone dagelijkse aantal opzeggingen. Ook zag Netflix zijn aandelenkoers dalen.

Netflix geeft geen cijfers over het aantal opzeggingen waar het mee te maken heeft. Hoe dan ook heeft de streamingdienst 193 miljoen betalende abonnees, waarvan zich er 25,9 miljoen de afgelopen zes maanden aanmeldden.

30 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Coola

Avatar

Je abonnement opzeggen voor wat ? Om totaal iets onbenulligs. Er is totaal niks seksualiserend aan Cuties . Een film als Cuties kan en mag gewoon gemaakt worden

Henk71

Avatar

alleen daarom zeg ik mijn abonnement niet op

Renegade

Avatar

Wat een onzin.

don lukas

Avatar

Haha. Waait wel weer over.
Maar inderdaad domste actie van Netflix tot nu toe.

Wat is jullie top 3 “foutje bedankt” momentjes van Netflix?

adofmirosch

Avatar

@Coola Een scene waarin een naakte borst te zien is van een van de meisjes & een scene waarin de broek van een van de meisjes door iemand uitgetrokken wordt in het openbaar, en een scene waarin het hoofdpersonage een foto van haar P-word maakt en deelt op Instagram vind je Totaal niet seksualiserend.
Dan vind je zeker ook niks psychopathisch aan het martelen van een kikker?

eltorro

Avatar

@adofmirosch: Als ik zo de reacties op Moviemeter lees is de controverse onnodig. Lijkt een typisch geval (zoals bij meerdere films) van overdrevenheid.

kokosnoot

Avatar

Fijn want dat zijn de zelfde mensen die bij een volgend iets (wat dat ook dan is) ook zouden cancelen En die ben je nu kwijt. Dus die verliezen meteen hun invloed over Netflix want die behoren niet meer tot het leden bestand....Doei!!!!

Verder ben ik ook geen fan van de film. Ga hem ook niet kijken en snap zeker wel dat er mensen zijn die zich er echt aan storen. Maar om meteen een streamingsdienst te cancelen, in mijn ogen is dat ook wel extreem.

timdekw

Avatar

Kunnen ze al die mensen die #'s gebruiken niet gewoon op een privé eiland herplaatsen en hun toegang tot het internet afsluiten! Ik word zo langzaamaan doodmoe om al dit soort overtrokken berichten voorbij te zien komen. Ik kan over de film zelf niets inhoudelijks zeggen, omdat ik 'm, net als hoogstwaarschijnlijk de meeste mensen die Netflix nu bannen, nog niet gezien heb. Maar het is een f*cking film. Het is niet echt. En het moet wel heel erg expliciet zijn wil het dit soort gedrag gerechtvaardigen. Iets wat ik me niet kan voorstellen. De bobo's bij Netflix zijn immers ook niet achterlijk. Ik hunker terug naar de tijd dat mensen niet zo lichtgevoelig waren. Of is het meer dat die er toen ook al waren, maar ze zich niet zo prominent op de voorgrond konden plaatsen, omdat internet toen nog niet zo'n ding was? Leuk idee voor een onderzoek. Mijn gevoel zegt echter dat er weer eens sprake is van een "nieuwe" internethype en dat je "er niet bijhoort" als je niet minstens eens per maand ergens je verontwaardiging over laat blijken op internet. Hé! Ik geloof dat ik zojuist mijn quota voor deze maand bereikt heb! Ik hoor er weer bij! Voelt goed zeg.

centr1no

Avatar

adofmirosch "Dan vind je zeker ook niks psychopathisch aan het martelen van een kikker?"
Er zijn films met erger. En toch zie je daar geen #'s van voorbij komen.

Thiver

Avatar

timdekw "Ik hunker terug naar de tijd dat mensen niet zo lichtgevoelig waren. Of is het meer dat die er toen ook al waren, maar ze zich niet zo prominent op de voorgrond konden plaatsen, omdat internet toen nog niet zo'n ding was?"

Dat laatste. Verdiep je maar eens in de protesten tegen Life of Brian en The Last Temptation of Christ. Uiteraard vooral gevoerd door mensen de film nooit hebben gezien. Of neem Basic Instinct; daar was al allerlei protest over gaande toen de film nog in de maak was. Uit zijn verband gerukte controverse is van alle tijden.

Civilian Supreme

Avatar

Je kunt er ook gewoon voor kiezen die film niet te kijken. 365 days is een mooi alternatief.

dakai-world

Avatar

Als ik mijn abbo zou moeten opzeggen voor hetgeen wat ik NIET bekijk op Netflix, zou dat een verloren zaak zijn.

Je mag je mening geven, maar iets cancelen... Daarmee ga je een broodnodige discussie mee uit de weg. Ik snap de controverse op basis van een enkele trailer en poster, maar wat ik begreep van mensen die de film hebben gezien, is de inhoud van de film toch wel genuanceerd. Desondanks, ik zeg niet dat je een film als deze moet kunnen tolereren, maar ga dan tenminste met goede argumenten in discussie.

chefry1983

Avatar

Ik ga Netflix niet opzeggen en ik ga de film ook niet kijken omdat ik al weet dat het niet mijn type film is. Maar cancellen, echt niet.

Men moet tegenwoordig echt overal over zeiken en dat komt me echt de keel uit

Artificialis

Avatar

Mensen die hun streamingabonnement opzeggen omdat er #CancelNetflix wordt verspreid zijn echt de meest betekenisloze personen in de geschiedenis van onze menselijke beschaving. Breinloze geiten, herten en schapen die schijnbaar een herder nodig hebben om hen richting in het leven te geven. Nutteloos volk. Onderontwikkeld tot op het bot.

GreenHornet

Avatar

Cancel Cultuur is weer bezig. Je kan de film ook niet Kijken.

adofmirosch

Avatar

brwwwawweeeeawweeee en mugwaaaadhvib @mof krseammmmm en khxdevhjnmnbb !

Master Of Films

Avatar

@adofmirosch
便器が大きすぎてトイレが詰まっているので、どうしてキャンセルする必要があるのですか?

Janoniempje

Avatar

Het is echt gek als je hiervoor je abonnement opzegt, vind ik

Bigds9fan

Avatar

Zeg Netflix toch ook niet op omdat ze het lef hebben The Matr*x te vergelijken met The Terminator?

Parisan

Avatar

Wat is succes? Volgens mij moet je dan naar concrete cijfers kijken, niet naar relatieve cijfers. Bovendien komen deze lui net zo snel weer terug als ze niets meer te kijken hebben.

jeff1983

Avatar

Het zal vast wel meevallen, ik kan me niet voorstellen dat dit een enorme groep mensen is. Tenminste, ik hoop van niet, want dan raak ik mijn vertrouwen in de mensheid aardig kwijt. Het is een fucking film mensen, kijk hem dan niet! Waarschijnlijk hebben de mensen die Netflix opzeggen de film zelf niet eens gezien. Maar Feesboek zegt dat de poster aanstootgevend is!

Draven

Avatar

adofmirosch " "Dan vind je zeker ook niks psychopathisch aan het martelen van een kikker? ""


:D Smiley face Goed gezegd!

Coola

Avatar

Ja het is echt zo psychopathisch als je kat een kikker of vogel vangt want huiskatten zijn geen roofdieren....... not!!! Hoe veel het ook een huisdier is blijft het een roofdier en is dood normaal dat een kat een kikker of vogel vangt, daar hoef je als eigenaar van de kat echt niet voor in te grijpen

GezondVerstand

Avatar

Je kunt óók iedereen die wel hun abonnement opzegt dat gewoon laten doen. Je mag toch zeker zelf weten of je door je eigen overtuiging een abonnement neemt of opzegt? Mij persoonlijk boeit die hele film niet. Ik hoef hem niet te zien, dont care. Ik zeg ook Mijn abonnement niet op. Maar iemand die dat wel doet, door die film, ga je gang. Dat is ook vrijheid hè mensen.

Goku32

Avatar

Kinderachtig zeg, slaat nergens op dit

Freakofmovies

Avatar

Mensen moeten altyd wat te zeiken hebben anders leven ze niet laat hetgewoon normaal gaan

MikeyMo

Avatar

Ik heb de film gezien maar er zit geen naakt in

PindaNL

Avatar

Wat je misschien nu krijgt is dat juist mensen nieuwsgierig raken naar deze film. Mensen willen weten of het echt zo erg is.

JDVRS82

Avatar

@MikeyMo

Jou ontgaat volgens mij totaal het probleem met die film.. Het gaat erom dat dit genormaliseerd word.. Als men dit accepteert gaat deel 2 nog een stap verder.. Persoonlijk vind ik dit niet horen.. In bijvoorbeeld Grand Theft Auto games komen geen kinderen voor omdat ethisch en juridisch gezien problemen op kan leveren voor de uitgever..

HolophoniC

Avatar

Grand Theft Auto's games heeft niks te maken met een film. En dat is waar dit onderwerp over gaat. En wat betreft deze film is het echt zwaar overdreven. Er is niks aan de hand. Niks wereldschokkend in ieder geval. Die poster was daarintegen misschien inderdaad niet zo handig.

NieuwsFilm

meest populair