Aantal opzeggingen Netflix neemt flink toe na hashtag #CancelNetflix

Aantal opzeggingen Netflix neemt flink toe na hashtag #CancelNetflix

Het gaat wat minder lekker op Netflix.

De film Cuties zorgt niet voor succes op Netflix. De #CancelNetflix-beweging lijkt succes te hebben en zorgt volgens een onderzoeksbureau voor een flinke toename van het aantal opzeggingen van Netflix-abonnementen.

Cuties ging kortgeleden in première op Netflix en zorgde voor heel wat problemen. Zo werd de eerste poster vrijgegeven en stonden daar de jonge castleden in provocatieve houding. De regisseur van de film kreeg daarop doodsbedreigingen en Netflix bood zijn verontschuldigingen aan.

Cancel Neflix
Sinds Cuties op Netflix te zien was, groeide de hashtag #CancelNetflix in populariteit. Er werden meerdere petities tegen de film gelanceerd en die hebben gewerkt. Volgens YipitData groeide het aantal opzeggingen van Netflix acht keer als je het vergelijkt met het gewone dagelijkse aantal opzeggingen. Ook zag Netflix zijn aandelenkoers dalen.

Netflix geeft geen cijfers over het aantal opzeggingen waar het mee te maken heeft. Hoe dan ook heeft de streamingdienst 193 miljoen betalende abonnees, waarvan zich er 25,9 miljoen de afgelopen zes maanden aanmeldden.

NieuwsFilm

meest populair