Nieuw uitstel 'No Time to Die' zou catastrofaal zijn

Nieuw uitstel 'No Time to Die' zou catastrofaal zijn

25e Bond-film zou voor schokgolf zorgen.

De 25e James Bond-film No Time to Die was de eerste blockbuster die begin 2020 werd uitgesteld vanwege de uitbraak van het coronavirus. Op 4 maart werd duidelijk dat de film met zeven maanden werd verplaatst van begin april naar midden november dit jaar.

We zijn nu ruim een half jaar verder en nog steeds worden films aan de lopende band van de kalender gehaald en het komt niet onverwacht als No Time to Die opnieuw met een flink aantal maanden wordt uitgesteld, bijvoorbeeld naar april 2021. Die keuze zou wel forse impact hebben op de filmwereld.

Catastrofaal voor alle filmstudio's
Afgelopen maand tijdens een aandeelhoudersbijeenkomst zei MGM COO Christopher Brearton dat uitstel van hun films niet ondenkbaar is. "We houden de timing van onze resterende films voor 2020 goed in de gaten en passen deze zo nodig aan," was toen de boodschap.

Volgend Bond-insider Baz Bamigboye zou een nieuwe datum een drama zijn voor de studio. "Een verschuiving van de releasedatum naar 2021, waarvoor een derde marketingcampagne nodig is, zou catastrofaal zijn voor alle betrokken studio's. Honderden miljoenen ponden zijn gemoeid met No Time To Die," aldus Bamigboye voor Daily Mail.

Volgens Baz zei een medewerkers van een andere filmstudio het volgende over de mogelijke verschuiving: "Bond moet in november uitkomen, anders zijn we voor de komende tijd zo goed als klaar met de distributie van films in bioscopen." Vanaf 12 november moet Cary Fukunaga's No Time to Die in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair