Algemeen

Nieuw uitstel 'No Time to Die' zou catastrofaal zijn

25e Bond-film zou voor schokgolf zorgen.

door Bram de Groot om 12:58 in Algemeen
De 25e James Bond-film No Time to Die was de eerste blockbuster die begin 2020 werd uitgesteld vanwege de uitbraak van het coronavirus. Op 4 maart werd duidelijk dat de film met zeven maanden werd verplaatst van begin april naar midden november dit jaar.

We zijn nu ruim een half jaar verder en nog steeds worden films aan de lopende band van de kalender gehaald en het komt niet onverwacht als No Time to Die opnieuw met een flink aantal maanden wordt uitgesteld, bijvoorbeeld naar april 2021. Die keuze zou wel forse impact hebben op de filmwereld.

Catastrofaal voor alle filmstudio's
Afgelopen maand tijdens een aandeelhoudersbijeenkomst zei MGM COO Christopher Brearton dat uitstel van hun films niet ondenkbaar is. "We houden de timing van onze resterende films voor 2020 goed in de gaten en passen deze zo nodig aan," was toen de boodschap.

Volgend Bond-insider Baz Bamigboye zou een nieuwe datum een drama zijn voor de studio. "Een verschuiving van de releasedatum naar 2021, waarvoor een derde marketingcampagne nodig is, zou catastrofaal zijn voor alle betrokken studio's. Honderden miljoenen ponden zijn gemoeid met No Time To Die," aldus Bamigboye voor Daily Mail.

Volgens Baz zei een medewerkers van een andere filmstudio het volgende over de mogelijke verschuiving: "Bond moet in november uitkomen, anders zijn we voor de komende tijd zo goed als klaar met de distributie van films in bioscopen." Vanaf 12 november moet Cary Fukunaga's No Time to Die in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

deregtx

Avatar

Tja weinig keuze omdat Tenet waarschijnlijk een verlies gaat zijn voor de studio.

Spider-fan

Avatar

Gezien hoeveel posters ze steeds uitbrengen, kan ik me moeilijk voorstellen dat hij weer uitgesteld wordt. Die posters lijken een soort geruststelling, van 'nu komt ie echt'.

Gigan72

Avatar

^
Een studio heeft geen invloed op een lockdown
Stel Nederland gaat in lockdown dan gaat alles weer dicht.
En dan kunnen ze zo veel posters maken maar wij gaan dan geen bond zien.

Ga er maar van uit dat ze Bond straks gewoon verplatsen naar volgend jaar.

Artificialis

Avatar

Als de straten vol zouden liggen met kadavers van burgers die aan Corona zouden zijn overleden, dan kan ik mij voorstellen dat je de entertainmentindustrie, toeristische sector en evenementenbranche opoffert om de schade te beperken. Dit is echter niet de situatie.

Sorry, maar hoogbejaarden hebben hun tijd gehad. Mensen met overgewicht kunnen afvallen. En andere zwakke groepen kunnen zelf in isolatie gaan. Het normale leven van de rest van de bevolking zou niet opgeofferd moeten worden. Het is nu de invulling van onze levens die verloren gaat..

Gigan72

Avatar

^

Sorry, maar hoogbejaarden hebben hun tijd gehad...
Zeg je dat ook over je oma opa of je ouders of als jij oud ben ???? ... wat een fucking onzin.

Fluffer

Avatar

Iedereen heeft recht op leven ook als je oud en hoogbejaard bent.
Dit gezegd zijnde vind ik niet dat alles moet stilvallen , het leven kan perfect doorgaan als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt.

Artificialis

Avatar

Gigan72 "Sorry, maar hoogbejaarden hebben hun tijd gehad...
Zeg je dat ook over je oma opa of je ouders of als jij oud ben ???? ... wat een fucking onzin."

Sterker nog, er zijn behoorlijk wat ouderen die dit zelf zeggen. Eerlijk gezegd vraag ik mij af in hoeverre je überhaupt hoogbejaarden zult vinden die vinden dat de levens van jongvolwassenen voor hen overhoop gehaald moet worden.

Spider-fan

Avatar

Gigan72:

Maar Nederland gaat niet in lockdown. De bioscopen zijn gewoon open. Mondkapje mag, maar is niet verplicht. Er worden naast je twee plaatsen leeggehouden en voor en achter je ook een plaats. Ik vind het wel lekker eigenlijk, je zit iets meer privé.

Gigan72

Avatar

Spiderfan

De besmettingen nemen helaas toe
Het is een kwestie van tijd voor we in een lockdown zitten zeker in de randstad waar ik woon.
We.moeten er echt rekening mee houden dat de bioscoop straks helaas dicht moet.
Ik hoop het niet maar ik hou hou er rekening mee.

Spider-fan

Avatar

Gigan72:

Ik zit ook in de randstad, maar er is hier nog geen sprake van. Bij Pathé althans.
Hij staat overigens aangekondigd als 3D op de Pathé site. Zal dan de eerste Bond in 3D zijn. Bij de posters zie ik daar echter geen reclame voor.

Decepticon

Avatar

No Time To Die gaat vast niet uitgesteld worden, ik ben nu 3x naar de bios geweest en elke keer de Bond film gezien.
Maar als er een lockdown komt doe je er niks tegen.
Vorige week werd Candyman uitgesteld, maar gisteren zag ik toch voor het eerst de trailer van Candyman in de bios. Dus ik ben toch benieuwd of Candyman straks nog uitkomt.

NieuwsFilm

meest populair