Algemeen

'Bloodshot' is het begin van een bloederig, Marvel-achtig filmuniversum

Dat wel een stuk bloederiger moet worden.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Het MCU wijst de weg voor het Valiant Comics Cinematic Universe. In een interview met de site CinemaBlend vertelt Dan Mintz, die het moederbedrijf van Valiant Comics (DMG Entertainment) leidt, en producent van Bloodshot was, dat men dat pad gaat volgen.

"Je gaat door een studioproces dat vele, vele jaren gaat kosten. En ik denk, ik denk dat wat we willen, een beetje het volgen van de werkwijze van Marvel is, als het aankomt op het uitbrengen van films," aldus Mintz.

Sneller te werk
Wel wil Mintz het sneller doen dan Marvel: "Ik geloof dat het op dit moment super belangrijk is om snel te zijn. En er moet een soort gelijke gedachte zijn, wat niet betekent dat je de creativiteit inperkt. Het betekent vooral dat je het juiste canvas moet kiezen. En mensen kiezen niet altijd hun canvas voordat ze gaan schilderen."

Wat comics betreft, geldt dat Valiant het edgy neefje van Marvel en DC is. Dat houdt meer geweld en bloederigheid in. Als je die comics hondstrouw zou verfilmen, zijn die meteen R-Rated en is het publiek mogelijk wat kleiner. Maar wat Mintz betreft, houdt men zich daar minder mee bezig.

"Als het belangrijk is voor het verhaal, denk ik niet dat we ons ergens van laten weerhouden," aldus Mintz. "Ik geloof dat we ons meer in een grijs gebied bevinden, iets edgier zijn, en wat moderner in de problemen en de oplossingen - en soms het ontbreken van de oplossingen."

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Bloodshot is pure bagger. Dit gaat natuurlijk keihard falen.

Rutherford

Avatar

Waarom wil iedereen een filmuniversum? Gedoemd om te mislukken.

Gyros regime

Avatar

Was toch een verrassend leuke film.

Jaws

Avatar

bloodshot was wel heel erg slecht.

Master Of Films

Avatar

Rutherford "Waarom wil iedereen een filmuniversum"
Na-apen. Iets wat werkt en geld oplevert, dan springen ze allemaal op de bandwagen. B.v Twilight was een succesvolle YA (mede door Harry Potter), vele volgen o.a. Hunger Games en Divergent. Star Wars was in 1977 succusvol, ook die trend kreeg Hollywood in zijn greep o.a. Flash Gordon, Star Trek Motion Picture e.d. Black Christmas 74 leidde tot Halloween 78, dat ging door met Friday the 13th. Zo werden de ideale horrerfranchises gecreeerd, waarvan men vele sequels, remakes en reboots kan uitpoepen.

DigitalHeekie

Avatar

ik heb deze film nog niet gezien.... maar is het echt zo slecht ???
nou vind ik vin diesel ook echt geen goeie acteur....
maar hoe zijn de sfx en de scene's ?? veel aktie enzo ?

Civilian Supreme

Avatar

^echt een b film alleen dan op elk front heel slecht.

Jeroenevertp

Avatar

Stop eens met steeds complete universums te willen introducren. Bloodshot is geflopt, dus de rest gaat er waarschijnlijk niet eens komen

Fluffer

Avatar

Bloodshot trok op niks , hou aub op met die filmuniversums van onnozele films en maak originele films.

NieuwsFilm

meest populair