Algemeen

'Death on the Nile'-acteur was hier echt teleurgesteld over

Wat nou de Nijl!?

door Jim Pedd om 07:04 in Algemeen
Acteur Armie Hammer heeft het nu bevestigd. Death on the Nile mag zich dan wel op die iconische rivier afspelen: weinig scènes zullen echt in Egypte opgenomen zijn.

Kenneth Branagh keert straks weer terug als de Belgische detective Hercule Poirot en regisseert de film weer. Een van de belangrijkste verkooppunten is dat de actie zich ditmaal afspeelt op de S.S. Karnak, een schip dat een Nijlcruise maakt en waarin een moord plaatsvindt.

Geen Egypte
Maar de opnames vonden bijna helemaal plaats in de Longcross Studios in Surrey, in het Verenigd Koninkrijk. "Ik vind het nog altijd een beetje moeilijk dat we dit oorspronkelijk daadwerkelijk in Egypte zouden opnemen. Daarna verhuisde het naar Marokko, wat ook nog wel cool was. Maar daarna kwamen we terecht in de Loncross Studios [in Surrey], en dacht ik: 'Wacht eens even, dit is Death on the Nile! We hebben de zon nodig.'"

"Maar we zijn wel naar het echte Egypte gegaan. En we hebben de tempel van Abu Simbel helemaal nagemaakt, en een absoluut enorme Karnak Nijl-stoomboot. We bouwden een gigantische watertank voor het schip om daarin te drijven. Dus er is echt water, een echte boot, echte mensen en heel soms in Engeland... [lacht] ... echte zonneschijn!"

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Steve-O

Avatar

Dat is dan wel weer movie-magic maar ik heb laatst Death on the Nile uit 1978 gezien en ik moet wel zeggen, op locatie filmen loont wel.

NieuwsFilm

meest populair