Algemeen

Deze onacceptabele moordscène kwam niet in 'The Dark Knight Rises'

De film had anders zwaar R-rated (of erger) geworden.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
In 2012 verscheen met The Dark Knight Rises de afronding van de Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan. Nu blijkt dat de regisseur een bepaalde scène moest aanpassen om ervoor de te zorgen dat de film een PG-13 leeftijdsclassificatie zou krijgen in de States.

Via een artikel van IGN laat acteur Matthew Modine weten dat zijn personage Gotham Deputy Police Commissioner Peter Foley bijna een stevigere dood beleefde dan in de film te zien is. Nu is te zien dat hij wordt neergeschoten door de Tumbler van Talia al Ghul. Bijna was dit dus anders volgens Modine:


"Nadat Bane sterft en Batman wordt neergestoken, stapt Talia in een van die voertuigen. Ze rijdt weg en ik schiet op haar. En ik zou dan worden overreden. Het enige wat de scène doet is dat ik dood op de grond lig. Maar het was zo gewelddadig.

De man die de stunt voor me deed werd aangereden door de auto. Ze plaatsten plexiglas op de voorkant van de auto en hij werd geraakt. Ze hadden touwen om hem de lucht in te trekken, maar hij ging naar boven en ze lieten hem van ongeveer 5 meter vallen. Het geluid van zijn lichaam dat de geplaveide straat voor de New York Stock Exchange raakte was misselijkmakend.

En ik herinner me dat ik naar Christopher Nolan keek toen we het opnamen en zijn gezicht was wit. Hij zei: 'Oké, laten we verder gaan. We hebben het.' En het was als: 'Oh mijn God, gaat die man wel opstaan? Is hij oké?' En Nolan zei dat als hij het in de film zou stoppen, het een NC-17 rating zou worden omdat het zo gewelddadig was."


6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Wilskracht

Avatar

Heb gister de film nog gekeken en deze scene viel me al op. Het leek erg vreemd gemonteerd.

ThysRomani

Avatar

Voor helemaal niks 5 meter naar beneden flikkeren, nadat je overreden bent. Ook dat is pijnlijk.

chefry1983

Avatar

Ik zal er deze week eens opletten. Ik ben nu the dark knight trilogie aan het kijken op Netflix

Goku32

Avatar

Jammer dat zoiets er weer uit is gehaald

Civilian Supreme

Avatar

Wilskracht
Er is wel meer vreemd gemonteerd in die films. Daarbij vind ik de acteerprestaties en dialogen van een aantal bijfiguren vaak tenenkrommend.

NieuwsFilm

meest populair