Algemeen

Strikte Amerikanen houden succes 'Tenet' tegen

Tenet had zomaar een succes kunnen zijn als er iets meer Amerikanen naar de bioscoop drufden.

door Bram de Groot om 09:36 in Algemeen
Het wordt komende tijd steeds meer een afweging welke activiteiten je wel en niet zult ondernemen. De coronabesmettingen nemen toe en daardoor is het handig om grotere mensenmenigten te vermeiden. In de States lijken bioscoopbezoekers extra strikt om te gaan met de waarschuwingen om menigten niet op te zoeken.

Die voorzichtigheid kun je terecht of onterecht vinden, maar het feit blijft wel dat de Amerikaanse bioscopen het enorm zwaar hebben. Ondanks dat de megablockbuster Tenet in de geopende zalen te zien is, blijft het bijzonder rustig. Ook tijdens derde weekend werd de film van Christopher Nolan zwak bezocht met een opbrengst van $4,7 miljoen.

Wereldwijd op $250 miljoen
Met een productiebudget van $200 miljoen moet Tenet circa $500 miljoen ophalen op break-even te draaien. De film staat nu op de helft en daarvan werd slechts zo'n $36,1 miljoen opgehaald in de States.

De hoop is dat er komende periode meer zalen opengaan in de belangrijke staten Californië en New York. Mogelijk kan de opbrengst dan een boost krijgen. Overigens heeft Warner Bros. nog altijd een belangrijk wapen achter de hand: Premium Video on Demand. Ook daarmee kan de film nog de nodige miljoenen ophalen.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

don lukas

Avatar

Ja, deze tijd is gewoon klote. Hoe goed de producties ook zijn. Hoop dat de uitgevers de komende tijd op vod uit durven te geven om na Corona alles weer als normaal op te pakken.

Robbepost

Avatar

Ik vraag me af hoe de bioscoopagenda eruit zal zien stel dat er een vaccin (wanneer dan ook) is. Er liggen al veel grote films op de plank en er komen er nog meer bij gezien de producties weer doorgaan.
En als het vaccin nog lang op zich laat wachten krijgen we dan in 2022 ofzo elke week een nieuwe blockbuster.......

PRIME

Avatar

Toch grappig dat je alleen maar bizarre beelden ziet uit de US van overdrukke farmer's markets, stranden, straten etc. Feesten, Miami Spring Break, noem het maar op, maar bioscoop ho maar.

Master Of Films

Avatar

Robbepost "En als het vaccin nog lang op zich laat wachten krijgen we dan in 2022 ofzo elke week een nieuwe blockbuster......."
Nou, het lijkt erop dat 2021 al zo druk is, dus die mogelijkheid is dat films de trend van The New Mutants gaan volgen. Smiley face

aspers

Avatar

Strikte Amerikanen?
Volgens mij is daar niet voor niets het aantal besmettingen zo extreem hoog. "We're the land of the free" zag ik ze nog roepen op TV. Niks mondkapje of afstand houden.

Indy5

Avatar

Credo luidt America First , maar niet voor de bioscopen.

Ang3l

Avatar

De titel lijkt net of t de schuld is van deze groep, terwijl ze juist het correcte doen.

BillySavastano

Avatar

Als meer Amerikanen naar de bioscoop drufden? Brammetje toch...

kokosnoot

Avatar

Ik vond Tenet leuk Smiley face zaal was zo goed als leeg. Veilig genoeg.

kokosnoot

Avatar

Tja ze moeten films gewoon langer laten draaien in de bioscopen. Moet het natuurlijk wel winstgevend blijven voor de bioscopen zelf ook natuurlijk. Lastig.

Misschien is dit wat of ionisators met ozon. https://www.sciencedaily.com/releases/2020/09/200917105345.htm

KeesjeNL

Avatar

"Die voorzichtigheid kun je terecht of onterecht vinden, maar..."

Die voorzichtigheid heb je helemaal niet terect of onterecht te vinden, wat mensen vinden van de pandemie is helemaal niet relevant. Wees in Gods naam zo voorzichtig als mogelijk.

Iets met 'dont feed the trolls', Filmtotaal..

NieuwsFilm

meest populair