Strikte Amerikanen houden succes 'Tenet' tegen

Tenet had zomaar een succes kunnen zijn als er iets meer Amerikanen naar de bioscoop drufden.

Het wordt komende tijd steeds meer een afweging welke activiteiten je wel en niet zult ondernemen. De coronabesmettingen nemen toe en daardoor is het handig om grotere mensenmenigten te vermeiden. In de States lijken bioscoopbezoekers extra strikt om te gaan met de waarschuwingen om menigten niet op te zoeken.

Die voorzichtigheid kun je terecht of onterecht vinden, maar het feit blijft wel dat de Amerikaanse bioscopen het enorm zwaar hebben. Ondanks dat de megablockbuster Tenet in de geopende zalen te zien is, blijft het bijzonder rustig. Ook tijdens derde weekend werd de film van Christopher Nolan zwak bezocht met een opbrengst van $4,7 miljoen.

Wereldwijd op $250 miljoen
Met een productiebudget van $200 miljoen moet Tenet circa $500 miljoen ophalen op break-even te draaien. De film staat nu op de helft en daarvan werd slechts zo'n $36,1 miljoen opgehaald in de States.

De hoop is dat er komende periode meer zalen opengaan in de belangrijke staten Californië en New York. Mogelijk kan de opbrengst dan een boost krijgen. Overigens heeft Warner Bros. nog altijd een belangrijk wapen achter de hand: Premium Video on Demand. Ook daarmee kan de film nog de nodige miljoenen ophalen.

NieuwsFilm

meest populair