Waarom 'Elf' geen franchise is geworden

Waarom 'Elf' geen franchise is geworden

Acteur James Caan heeft een tipje van de sluier opgelicht.

Voordat Jon Favreau een vaste waarde voor Disney werd, regisseerde hij het geliefde Elf. Lang werd gedacht dat er een vervolg gepland was, maar die film zal er nooit komen.

Dat vertelde acteur James Caan tijdens een interview met 92.3 Sports Radio. Hij was ervan overtuigd dat Elf het begin van een franchise was, maar dat mocht niet zo zijn.

Vete
Elf stamt uit 2003 en was een grote hit in de bioscopen. Wereldwijd haalde men 220 miljoen dollar op. Maar waarom kwam het dan nooit van een sequel?

Dat komt blijkbaar door een vete tussen regisseur Favreau en hoofdrolspeler Will Ferrell. De twee konden elkaar blijkbaar niet uitstaan, wat tot de nodige frictie op de set leidde.

Buddy Saves Christmas
Ferrell wilde graag een vervolg maken, maar dan zonder Favreau. Die had echter contractueel vastgelegd dat een sequel niet zonder zijn medewerking gemaakt mocht worden.

Rond 2013 doken geruchten op van een Elf 2: Buddy Saves Christmas en in 2016 liet Favreau weten dat hij er nog altijd voor open stond. Ferrell liet beide keren weten dat hij weinig zin had om terug te keren.

NieuwsFilm

meest populair