Featured

Hier had Tolkiens 'Lord of the Rings'-vervolg om gedraaid

Wist je dat er een vervolg in de maak was?

door Jim Pedd om 06:29 in Featured
Amazon werkt aan een prequel op de Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien. Maar wist je dat er ook gewerkt is aan een vervolg? Tolkien begon in totaal drie keer aan een vervolg, dat hij telkens weer terzijde schoof omdat hij niet tevreden was.

Je hebt natuurlijk de Silmarillion, dat meer context geeft over de wereld na de val van Sauron. Daarin leer je dat Sam en Rosie kinderen krijgen, bezoeken Aragorn en Arwen Evendim in het Noorden en reizen Merry en Pippin als ze een stuk ouder zijn naar Gondor en Rohan terug. Maar in de jaren zestig, een kleine acht jaar na het verschijnen van The Return of the King, begon Tolkien te werken aan een nieuw boek.

The New Shadow
Het boek heette The New Shadow, maar al na een paar pagina's stopte Tolkien ermee. "Ik begon met een verhaal dat zich zo'n honderd jaar na de val van Sauron afspeelde, maar het bleek sinister en deprimerend," aldus Tolkien. "Aangezien het draait om mensen, is het onvermijdelijk dat het gaat over de meest betreurenswaardige eigenschap van mensen: dat ze snel tevreden zijn. "

"Je ziet dus dat de mensen van Gondor in tijden van vrede, gerechtigheid en voorspoed snel ontevreden en rusteloos zijn geworden. De opvolgers van Aragorn verwerden snel tot koningen of gouverneurs, zoals Denethor of misschien zelfs erger. Ik merkte al heel snel dat er een boel revolutionaire plannen waren, dat er een geheime Satanistische religie was ontstaan en dat jongetjes van Gondor speelden alsof ze Orcs waren. Ik had een thriller kunnen schrijven of de ontdekking daarvan, maar dat zou niet meer dan dat zijn geweest. En dus was het niet de moeite waard."

Fascinatie met het kwaad
Tolkien probeerde dus meermaals een vervolg te schrijven, dat zou draaien om Borlas, de oudere zoon van Beregond (die in Return of the King voorkomt. Hij vermoedt dat een van de vrienden van zijn zoon onderdeel uitmaakt van een groep die aan het oude kwaad Sauron verbonden is.

Centraal zou dus de menselijke fascinatie met het kwaad gestaan hebben. En tegelijk draaide het om een oudere man wiens vrouw dood is en zijn kinderen een heel eigen leven leiden, los van hun vader. Het vervolg kwam er dus nooit, maar we krijgen wel een prequel die de wereld flink uit zal diepen.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pascal08

Avatar

Interessant.

adofmirosch

Avatar

Klinkt als een realistisch vervolg.

DjZiggy

Avatar

De silmarillen wordt de 1e en 2e era beschreven. Hierin worden Gandalf en Galadriël geboren en deze kenden elkaar ook al.

Artificialis

Avatar

Het had het positieve einde van The Lord of the Rings overschaduwd. Maar zoals adofmirosch aangeeft was het wel een realistische benadering geweest. Een wereld waarin de elven de wereld hadden geërfd was hoogstwaarschijnlijk een vreedzamer tijdperk ingegaan.

Thiver

Avatar

DjZiggy "De silmarillen wordt de 1e en 2e era beschreven."

En ook de Derde Era. Geheel in tegenstelling tot wat hier boven staat, beschrijft The Silmarillion zo'n beetje de volledige geschiedenis van Midde-earth behálve de periode na The Lord of the Rings...

Smokeythebandit

Avatar

Ergens had ik dit boek wel willen zien, inderaad iets duisters. Ik meen me te herrineren dat de 15/20 pagina's die Tolkien geschreven had wel door mij gelezen zijn

NieuwsFilm

meest populair