Algemeen

Vierde 'James Bond'-schurk uit de Roger Moore series overleden

Langzaam aan nemen we letterlijk afscheid van een tijdperk...

door Arjen Rooseboom om 13:02 in Algemeen
De in Parijs geboren acteur Michael Lonsdale, voor het grote publiek beter bekend als Hugo Drax uit de elfde James Bondfilm Moonraker (1979) is gisteren op 89-jarige leeftijd vredig overleden in zijn huis in Frankrijk. Dat heeft zijn agent Olivier Loiseau meegedeeld.

Hoewel hij voornamelijk in Franstalige films verscheen, heeft hij ook in Hollywood een aantal grote titels op zijn lijst staan, zoals The Name Of The Rose (1986) waarin hij tegenover de eerste 007-vertolker Sean Connery stond, Ronin (1998) en Steven Spielbergs Munich (2005), waarin hij weer samenspeelde met een latere 007-vertolker, namelijk Daniel Craig.

Drax was één van de ergste en meest krankzinnige vijanden voor Bond. Zijn plan was om de wereldbevolking te vergiftigen en de planeet daarna opnieuw te bevolken met enkel perfect volmaakte mensen, speciaal door hem uitgekozen. Meer Hitler-achtiger als dat wordt het haast niet.


"Devastated, Mr. Bond? Heartbroken, Mr. Drax"
Lonsdale is de vierde hoofdschurk uit het Roger Moore tijdperk die ons verlaat, na Curd Jürgens uit The Spy Who Loved Me in juni 1982, Louis Jourdan uit Octopussy in februari 2015 en Christopher Lee uit The Man With The Golden Gun in juni 2015. Moore zelf stierf in mei 2017.

Yaphet Kotto (80) uit Live And Let Die, Julian Glover (85) uit For Your Eyes Only en Christopher Walken (77) uit A View To A Kill zijn nog in leven.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pronk47

Avatar

R.I.P een van de beste bond schurk na Auric Goldfinger.

Spider-fan

Avatar

Hoewel de film niet zo geliefd is, vond ik hem toch een goede villain. RIP.

NieuwsFilm

meest populair