Algemeen

Controversiële 'Cuties' opnieuw onder vuur nadat Netflix 'Dark Crystal'-serie cancelt

Het blijft helaas maar bij een seizoen van Age of Resistance...

door Wouter Drummen om 12:57 in Algemeen
Netflix krijgt de laatste paar weken de nodige kritiek te verduren i.v.m. hun film Cuties (Mignonnes) van regisseuse Maïmouna Doucouré. Nu is het opnieuw raak.

De streaminggigant heeft de serie The Dark Crystal: Age of Resistance al na één seizoen gecanceld, tot de grote verbazing van veel fans. De serie werd veel bekeken, kreeg goede recensies en won zelfs de Emmy voor Beste Kinderprogramma. Netflix gooit nu echter onbewust meer olie op het vuur.

Niet te begrijpen
Veel mensen begrijpen namelijk niet waarom Netflix The Dark Crystal: Age of Resistance afvoert, maar een 'pedofiele' film als Cuties verdedigt. Volgens sommigen promoot de film namelijk de seksuele uitbuiting van kinderen.

De film kwam al eerder onder vuur te liggen voor de controversiële poster en ook ging de hashtag #CancelNetflix rond. Nu laten weer de nodige mensen van zich horen op sociale media, zoals dat hieronder te zien is.15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

Een emmy voor beste kinderprogramma is leuk, maar niet winstgevend genoeg gok ik. Kost vast een vermogen en veel tijd om dit zo prachtig te maken. Erg teleurgesteld, dat wel..........

Chris23

Avatar

Dark Crystal gecanceled?
Hoe kan dat nou in hemelsnaam geflopt zijn?
O wacht, ik was even vergeten wat er in de top 40 staat en wie er als president gekozen is enz.
Nou ja, gelukkig kunnen we nog genieten van Dragrace Holland zag ik op een poster langs de weg, daar spelen ook Skeksis in Smiley face .

Petitie?

Coola

Avatar

Cuties is imho geen reden om Netflix te annuleren. Het cancelen van The Dark Crystal door Netflix, dat is een gegronde reden om Netflix te annuleren.

Master Of Films

Avatar

Wat een trieste samenleving leven we toch in zeg. Dat Netflix een geliefde serie cancelled is 1 ding. Is niet leuk, dat begrijp ik.

Maar mensen die geen leven hebben, gaan weer klagen op Twitter. Media die geen betrouwbare nieuws kunnen brengen, laat staan verzinnen, geven die schreeuwerige vinkjes weer een podium. Dat is een wereld waarin we nu in leven. Smiley face

Even in perspectief brengen. Het totaal aantal abonnees van Netflix staat op 192 miljoen abonnees in meer dan 190 landen (cijfers juli 2020). In de 1e helft van 2020 kreeg Netflix 26 miljoen abonnees erbij, met dank aan de 5G corona
samenzwering waar onze regering de noodtoestand heeft aangekondingd.

Storm in een glas water noemen ze dat.

Chris23 "Nou ja, gelukkig kunnen we nog genieten van Dragrace Holland zag ik op een poster langs de weg, daar spelen ook Skeksis in."
Maar Dragrace Holland komt toch niet op Netflix Smiley face Je gaat mij toch niet vertellen dat Dark Dragrace op de lineaire TV wordt gesodemieterd, daar waar Piet Akwasi en DoetNietMeerMee Famke de helden zijn.

Polka-Dot Man

Avatar

^Hoe durven ze! Daar zit onze onbetrouwbare overheid weer achter. Hoe moet ik nou echte cinema kijken zoals Het paard van Sinterklaas en De Club van Sinterklaas en de kikker van Coola?
#Friedepiepel

Polka-Dot Man

Avatar

Oh nee, heeft het celebrity news Serietotaal ook al geïnfecteerd? 'Abbey Hoes plaatst zeer aantrekkelijke bikini-foto op Instagram' en dan moet ik ook nog eens op een extra linkje klikken om naar haar instagram te gaan? Ik hoopte dat het FilmTotaal exclusief was, maar gezien dit soort nieuws vaak hier bij 'meest populair' staat was het een kwestie van tijd.

Master Of Films

Avatar

Polka-Dot Man "Hoe durven ze! Daar zit onze onbetrouwbare overheid weer achter."

Verkapte censuur. Pathé denkt dat we in China leven. Oh nee, daar willen ze niet eens een zwarte acteur op een Star Wars poster hebben

Polka-Dot Man "Hoe moet ik nou echte cinema kijken zoals Het paard van Sinterklaas en De Club van Sinterklaas en de kikker van Coola?"

Netflix. En waag het niet om te annuleren. Schapen genoeg in de wei.

Polka-Dot Man "heeft het celebrity news Serietotaal ook al geïnfecteerd?"

Goed voor de kijkcijfers.

MARQ242

Avatar

Sorry hoor. Dark Crystal zag er geweldig uit, maar het verhaal en script slaapverwekkend. Leuke serie maar puur vanwege eye candy, inhoud was ver te zoeken

Goku32

Avatar

Ik snap niet waarom Dark crystal weggehaald word het is een geweldige serie ik had graag meer willen zien. Echt een heel goed verhaal ook

Coola

Avatar

Het poppen werk en het verhaal dat waren de grootste pluspunten van deze top serie.

Hiss

Avatar

Vertaal het maar eens: Zwarte piet eruit bij Pathe. Het zwarte kristal eruit bij Netflix. Zien jullie nu een overeenkomst? Lange Frans zit erachter en ik weet het zeker. (En dark is niet hetzelfde als black, maar een samenzweringstheorie behoort nu eenmaal ook te rammelen aan alle kanten).

kokosnoot

Avatar

@Goku32 ik vind het ook absoluut een hoge kwaliteits-serie. Maar Netflix heeft aangegeven dat ze gaan bezuinigen, dus dat ze geen geld hebben om in alle richtingen hoge kwaliteit series uit te brengen, alleen daar waar de kijkcijfers echt torenhoog zijn zoals bij bv The Witcher.

Er is veel politiek correcte censuur op het moment via instituten over zwarte piet. Ik denk op de lange duur dat zwarte piet zal verdwijnen behalve buiten de randstad. Globalisatie zet door.

Sunspot

Avatar

Luister, ik luister niet meer echt naar al die zeikerds op o.a. Twitter, alleen maar zeikerds, waar ook te veel aandacht aan gegeven wordt, totaal onredelijke mensen ook.

Eigenlijk moet je dat soort mensen helemaal geen podium geven, maar ja, is weer sensatie overal.

WEg met de zeikerds! En laat de meer gebalanceerde mensen eens de spotlights krijgen Smiley face. Top!

Artificialis

Avatar

Boehoehoe, Netflix doet niet wat ik wil dus ik ga mijn abonnement opzeggen! Wat een stelletje aanstellers!

NieuwsFilm

meest populair