Algemeen

Tom Holland straks in Netflix-film 'The Legend of Zelda'?

De jonge Spider-Man ster zou mogelijk de hoofdrol mogen spelen.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Het schijnt dat Netflix niemand minder dan Tom Holland wil voor de rol van Link in een Legend of Zelda-film. Netflix doet het op dit moment best goed met gameverfilmingen, waaronder The Witcher (goed, dat eigenlijk een boekenreeks is), Resident Evil en Castlevania. Maar men wil ook aan een film werken rond Legend of Zelda.

Volgens Grace Randolph, die regelmatig goed zit met nieuwtjes rond dit soort projecten, wil Netflix Tom Holland voor de rol van Link hebben. Het is nog erg vroeg om het daar al over te hebben, maar Netflix zou dit in elk geval wel heel graag na willen streven.

Legend of Zelda
The Legend of Zelda is een gamereeks van Nintendo, die al sinds 1986 bestaat. Elke keer weer volgt er een nieuwe versie van de game, waarin we de dappere avonturier Link zien die de prinses Zelda moet zien te redden. Het geheel speelt zich onder meer af in Hyrule, een koninkrijk waar heel wat avonturen te beleven zijn.

De afgelopen jaren verscheen er elke twee jaar weer een nieuwe game in de reeks, waarvan Breath of the Wild de meest recente is.21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Wat is jullie favoriete Zelda game? voor mij is het The wind waker.

Chris23

Avatar

Ik ben kort geleden met Breath of the Wild begonnen (heb sinds kort m`n eerste nintendo console (switch)), die game zit goed in me kaar zeg.
Maar verder dus geen vergelijkingsmateriaal.
Is The wind waker nog leuk als je Breath of the Wild gewend bent denk je? (mocht ie op de switch uit komen)

GreenHornet

Avatar

Zelda kan ook alleen maar werken in serie vorm.

Monojaxx

Avatar

@adof

The Windwaker is idd erg goed, maar eerlijk gezegd vind ik vele Zelda's goed, omdat ze allemaal wel iets hebben dat me aanspreekt. TWW om zijn graphics, TP om zijn duistere sfeer en BOTW om zijn enorme wereld en andere aanpak. Zo hoop ik op een remake van SS op de Switch, en het gaat er steeds meer op lijken dat die er gaat komen. En natuurlijk de BOTW sequel!

Master Of Films

Avatar

Tom Holland? Volgens mij is Filmtotaal in de war met Tom Hardy.

adofmirosch "Wat is jullie favoriete Zelda game?"

De enige echte Zelda game waarin Tom Hardy nog enigzins een belangrijke rol in had, voordat hij James Bond werd. Daarna komt The Legend of Zelda op de Nintendo Entertainment System. Ik weet het, het zijn Zelda games voor Boomers. Smiley face

GizMogwai

Avatar

Ahh WIndwaker. Prachtige game. Skyward Sword was redelijk, maar niet op een Zelda waardig niveau voor mijn gevoel. Alle andere titels waren gewoon topniveau.
Doe mij maar een vervolg op The Wind Waker met een Ganondorf uit een andere tijdslijn van het Zelda Universe... (Wat een impact heeft het MCU en DCU zeg op ideeën met dit soort zaken ☺)

Bluemeister

Avatar

Wind Waker is echt goud! Maar Marjora's Mask is ook heel goed, alleen ondergewaardeerd.

Pascal08

Avatar

Tom Holland... dat irritante lipje cant be unseen.
Ook niet echt een appealing acteur btw.
Meer een man van het hype moment via Marvel.

BillySavastano

Avatar

Was BOTW niet goty 2017? Ik heb zelf geen switch dus heb hem niet gespeeld dus kan er niet over oordelen. De enige zelda die ik vroeger heb gespeeld is ocarina of time, daar kwam ik pas een filmpje van tegen iemand die hem 4k had gemaakt (of in ieder geval HD) en dat zag er wel echt vet uit... maar vind het nog steeds raar dat Horizon Zero Dawn dat jaar niet heeft gewonnen, i mean come on wat een game! Moet ik nou echt een switch gaan aanschaffen?

Master Of Films

Avatar

@BillySavastano

Horizon Zero Dawn is een meesterwerk. Dat deze blockbuster Triple A game vanuit de grachtengordel werd ontwikkeld telt wel mee. Deel 2 zal niet meer vanuit de Herengracht komen, maar vanuit de Nieuwezijds Voorburgwal. Kortom, nog steeds oranje gekleurd.

BTW: vreemd dat niemand over The Wand of Gamelon & The Faces of Evil hebt. Smiley face

Ibrahim

Avatar

Well excuuuuuuuuuse me, princess!

Juppie34

Avatar

Orcarina of Time was echt wel de Game. @chris23 elke zelda game is de moeite waard!! Moet wel bekennen dat ik me afvraag welke game ze willen doen. Geen 1 game past in 1 film.

Hyenas

Avatar

Ocarina of Time. Hands down een van de beste en meest revolutionaire games ooit.

Goku32

Avatar

Mij ocarina of time geweldige game is dat. 10 out off 10

Mas7

Avatar

“Ocarina of Time. Hands down een van de beste en meest revolutionaire games ooit.“ - Hyenas

Ik sluit mij hier volledig bij aan: Wat een fantastische game en wat heb ik godverdomme veel uren in deze game gestoken! Priceless!

23VDV23

Avatar

Vind het enthousiasme hier over een verfilming van deze games opvallend. Zelda heeft overigens voor mij ook een speciaal plekje. Het is absoluut jeugdsentiment. Heb Breath of Wild echter niet gespeeld en Skyward Sword destijds maar half uitgespeeld. Ben in mijn early twenties gewoon langzaam wat minder intensief gaan gamen. Is vanaf toen toch blijven hangen in wat vluchtigere zaken zoals losse potjes Fifa, sessies GTA of good old mario kart met vrienden en wat biertjes. Ergens zonde, want Ocarina of Time en Wind Waker behoren net zo sterk tot de top van 'het canon van mijn jeugd' als laten we zeggen Star wars, Harry Potter of Dragonball Z. Maar het lijkt mij ontiegelijk lastig Zelda te verfilmen, ondanks de doorgaans sterke verhaallijnen. Het probleem ligt dan meteen bij Link himself. Een personage dat nooit heeft gesproken (behalve in de vermaarde cartoons) en bij wie je denk ik ook afbreuk gaat doen als je hem opeens wel laat spreken. Het is eigenlijk bovenal een surrogaat voor de gamer die hem bestuurt en het gros van de karakterontwikkeling die er plaatsvindt zit 'm in je eigen groeiende ervaring in de game. In een film of serie werkt dat toch anders. Link is als ik me niet vergis zelfs een naam die er lange tijd officieel niet was. Aan het begin van de game word je gevraagd een naam voor je personage in te vullen. Dat hoeft niet persé link te zijn.

adofmirosch

Avatar

^ Dat zijn echt top games!

Eriky

Avatar

Alleen serie. Film zou niet werken tenzij een trilogie zoals lord of the rings

SJ64

Avatar

Bewijs mijn ongelijk Netflix maar hoe graag ik het ook zou willen is de game reeks van The Legend Of Zelda geen geschikte serie om een film over te maken. Hoe zie je het voor je de essentie van deze games te verfilmen zonder of een gedrocht van een film te maken of zo'n langdradig verhaal verspreid over meerdere films? Welke game gebruik je als basis? Hoe zorg je ervoor dat de fans van het eerste uur niet beledigd zijn en hoe ga je de mainstream bedienen die niet (genoeg) bekend zijn met de serie om het een commercieel succes te maken? Dilemma's en nog meer dilemma's maar ik zou zeggen, bewijs me het tegendeel en dan niet alleen neem ik mijn worden terug maar zal ik ook braaf de portemonnee trekken om de film in de bioscoop te bekijken en de Blu Ray uitgave van de film te kopen.Smiley face

NieuwsFilm

meest populair