Algemeen

'Bioscopen brengen na corona alleen nog blockbusters uit'

Ben Affleck gelooft in een andere toekomst voor de film.

door Jim Pedd om 20:06 in Algemeen
De entertainmentindustrie zal voorlopig niet meer hetzelfde zijn. De coronapandemie heeft ertoe geleid dat bioscopen maandenlang dicht zijn en nog altijd is de omzet niet wat ze moet zijn.

Er zijn filmregisseurs, zoals Christopher Nolan, die terug verlangen naar het oude en kijken naar de bioscoop. Anderen kijken weer meer naar streaming en andere vormen van filmverhuur. Acteur Ben Affleck denkt op dit moment dat de toekomst van de film daar ligt. Bioscopen zullen denkt hij alleen nog de echt grote films uitbrengen.

Toekomst van de industrie
"Ik weet niet hoe het er na COVID uit gaat zien," begon Affleck. "Wie weet hoe de bioscoopindustrie er straks uit zal zien. Maar ik denk wel dat mensen er gewend aan zijn geraakt om thuis te kijken. Dat was goed voor The Way Back, absoluut."

Affleck denkt vooral dat films die niet behoren tot de grootschalige blockbusters of franchises, het moeilijk gaan krijgen in de bioscoop. Hij denkt dan ook dat de meeste wat kleinere films straks allemaal in streaming belanden.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Beflek heeft wel een punt ik verwacht zelfs minder films op het grote doek, en dat Blockbusters langer blijven draaien in de Bioscoop.

Master Of Films

Avatar

2021 lijkt behoorlijk vol te zitten met blockbusters. Maar denken de Warner's, de Disney's, de Sony's dat het publiek dan elke week komt opdraven voor een nieuwe blockbuster. Niet alleen moeten de bioscopen nog overeind staan. Streamingdiensten zijn ook een blijvertje.

jeff1983

Avatar

Nee, juist niet. Deze films hebben de bioscopen de afgelopen maanden gered van de ondergang en ze zullen deze film voor de vulling echt nodig blijven hebben.

Master Of Films

Avatar

De coronapandemie heeft ertoe geleid dat bioscopen maandenlang dicht zijn en nog altijd is de omzet niet wat ze moet zijn.
Las net op The Playlist dat Cineworld, de op één na grootste bioscoopketen ter wereld, de afgelopen zes maanden 1,58 miljard dollar verlies heeft geleden.

kokosnoot

Avatar

Vooral, zal Corona zo snel weer helemaal onder controle zijn. We zijn in het westen, niet China. Denk dat ehm dat nog vreselijk gaat tegenvallen, zeker het 1e halfjaar van 2021.

JorisTheWise

Avatar

Op dit moment zijn juist die kleine films die tenminste in de bioscopen zorgen voor afwisseling van content. Sterker nog, The Searchers, Dutch Film Works, Just Film en Independent Films zorgen er voor dat er nog heel veel andere content beschikbaar is en sommige films doen het in deze tijd niet eens zo heel erg slecht.
Zijn het goede films? Nee, niet echt maar er zijn gewoon bezoekers die willen genieten van een avondje uit met een filmpje en kiezen dan een kleine titel en die soms nog heel erg bevalt ook. Films als I Still Believe en The Outpost bijvoorbeeld hebben het erg goed gedaan, beter dan verwacht.
Ik denk dan ook dat juist bioscoopketens de komende tijd minder snel hun neus gaan ophalen voor de wat kleinere titels en voorzichtiger zijn met het plannen van de grote titels omdat ze nog niet zeker zijn of die titels überhaupt uit gaan komen.

Rutherford

Avatar

Hij heeft het wel over de periode na Covid. Nu draaien er idd wat meer kleinere titels, maar 2021-2022 worden alleen maar blockbusters, die elkaar wss dood gaan concurreren. Ik wil ook wel terug naar de bios, maar met het stevige prijskaartje eraan verbonden, wordt het sowieso kiezen.

Fluffer

Avatar

Die blockbusters van tegenwoordig zijn alleen nog maar marvel rommel of andere franchise shit , originele big budget films krijgen bijna geen kans meer.
Als de kleinere films uit de bioscoop verdwijnen hebben we alleen nog die popcorn fl auwekul.

NieuwsFilm

meest populair