Algemeen

'Indiana Jones 5': Waarom David Koepp ermee stopte

Waarom stapte Koepp eigenlijk op?

door Jim Pedd om 08:28 in Algemeen
Indiana Jones 5 is de eerste film in de franchise waar regisseur Steven Spielberg niet aan het roer staat. David Koepp, schrijver van de franchise, is ook vertrokken. En nu is het aan James Mangold om de film te regisseren en de franchise een nieuwe richting in te brengen.

David Koepp laat weten dat hij niet is vertrokken wegens negativiteit. Het is meer zo dat hij Mangold de kans wil geven het verhaal te vertellen dat hij ook echt wil vertellen, zonder bemoeienis van buitenaf.

Logisch om te gaan
"Ik heb samen met Steven aan verschillende versies gewerkt en allemaal hadden ze goede elementen, maar ook wat dingen die niet echt werkten, wat soms gebeurt," vertelde Koepp aan Den of Geek. "Het was gewoon heel moeilijk om iedereen bij elkaar te krijgen en alle elementen - Steven, Harrison [Ford], het scenario en Disney - op een lijn te krijgen. En dat lukte gewoon niet."

"Dus toen James Mangold aan boord kwam en Steven van het project stapte, voelde dat als een logisch breekpunt. Het is een mooi moment om ermee te stoppen, want ik geloof dat het laatste wat een nieuwe regisseur wil, de schrijver van de oude regisseur is. Dat haalt je alleen maar omlaag. Iemand die je dan aan staat te kijken, armen over elkaar gevouwen, en zegt, 'Nou, Steven zou het zo hebben gedaan'."

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Peace

Avatar

Met andere woorden deze film wordt een gevalletje The Last Jedi en Rise of Skywalker.

milo007

Avatar

^denk ik niet, Mangold is een veel betere regisseur dan JJ. En eig mogen de fans van geluk spreken dat Koepp opstaptte, zen laatste films waren regelrechte Razzie sollicitaties.

Gigan72

Avatar

Het is goed dat Spielberg de regie niet doet hij is al jaren zijn magic kwijt.
Hij is niet meer de Spielberg van vroeger.
Of Mongold de juiste persoon is voor Indy 5 is afwachten.

Maar persoonlijk zeg ik laat Indy 5 zitten.
zit niet echte wachten op een tussen 80 jarige en Schijndood Indy te wachten.
En ook niet op een remake/reboot.
Geen andere acteur voor de rol van Indy.
Gewoon stoppen en verzin wat anders iets nieuws bv...maar dat kunnen ze ( bijna ) niet meer in Hollywood.

Indy5

Avatar

Laat het hier bij, niemand zit inderdaad op een 78 jarige Ford te wachtten.En Spielberg is zeker niet meer de wonderboy van de jaren 80/90.Hij is een hele andere richting op gegaan.

NieuwsFilm

meest populair