'Indiana Jones 5': Waarom David Koepp ermee stopte

'Indiana Jones 5': Waarom David Koepp ermee stopte

Waarom stapte Koepp eigenlijk op?

Indiana Jones 5 is de eerste film in de franchise waar regisseur Steven Spielberg niet aan het roer staat. David Koepp, schrijver van de franchise, is ook vertrokken. En nu is het aan James Mangold om de film te regisseren en de franchise een nieuwe richting in te brengen.

David Koepp laat weten dat hij niet is vertrokken wegens negativiteit. Het is meer zo dat hij Mangold de kans wil geven het verhaal te vertellen dat hij ook echt wil vertellen, zonder bemoeienis van buitenaf.

Logisch om te gaan
"Ik heb samen met Steven aan verschillende versies gewerkt en allemaal hadden ze goede elementen, maar ook wat dingen die niet echt werkten, wat soms gebeurt," vertelde Koepp aan Den of Geek. "Het was gewoon heel moeilijk om iedereen bij elkaar te krijgen en alle elementen - Steven, Harrison [Ford], het scenario en Disney - op een lijn te krijgen. En dat lukte gewoon niet."

"Dus toen James Mangold aan boord kwam en Steven van het project stapte, voelde dat als een logisch breekpunt. Het is een mooi moment om ermee te stoppen, want ik geloof dat het laatste wat een nieuwe regisseur wil, de schrijver van de oude regisseur is. Dat haalt je alleen maar omlaag. Iemand die je dan aan staat te kijken, armen over elkaar gevouwen, en zegt, 'Nou, Steven zou het zo hebben gedaan'."

NieuwsFilm

meest populair