Algemeen

Gamereeks 'Yakuza' van Sega wordt een film!

Na het succes van de Sonic-film heeft Sega de smaak te pakken.

door Zilko Tarici om 15:56 in Algemeen
Via Variety is naar buiten gekomen dat Sega samen met 1212 Entertainment en Wild Sheep Content werkt aan een live-action verfilming van de geroemde game-franchise Yakuza.

In het eerste spel uit de reeks volgden we Kazuma Kiryu, een man die na een 10 jaar durende gevangenisstraf vrijkomt. Hij heeft moeten brommen na te zijn opgedraaid voor de moord op de patriarch van zijn familie. Nu hij vrij is, wordt Kiryu gedwongen terug te keren naar de wetteloze wereld van de yakuza om een buit van 100 miljoen dollar te stelen van een rivaliserende bende.

Sega doet goede zaken
Yakuza geldt als de meest succesvolle game-franchise van Sega na Sonic the Hedgehog, waarvan eerder dit jaar een film uitkwam. Het eerste Yakuza-spel kwam uit op de PlayStation 2 in 2005, wat werd gevolgd door wel zeven vervolgen en acht spinoff-titels.

Momenteel wordt er hard gezocht naar scenaristen voor de verfilming. Erik Barmack, Roberto Grande en Joshua Long zullen produceren.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Ik vond de game geweldig

tk1989

Avatar

Deze games zijn geweldig. Ben heel benieuwd hoe ze de rarigheid en de complexe verhaallijnen in een film kunnen stoppen. Een serie zou logischer zijn imho...

KeesjeNL

Avatar

Jammer, ik heb helemaal niks met die japan-promotie..

Coola

Avatar

^ wat is er mis met Japan ?

De games zijn awesome ( en ik ben hyped voor nieuwste deel omdat die turmbased is ) dus ik zie een film wel zitten al zou een serie volgens mij beter uitkunnen pakken.

Bigds9fan

Avatar

Goed idee.

Maar ja dan gaan ze Hollywood acteurs casten voor de rollen zoals al zoveel eerder is gedaan.

adofmirosch

Avatar

Benieuwd wat het gaat worden. De games zijn top!

NieuwsFilm

meest populair