Oh jee... gaat de bioscoop weer sluiten door het stijgende aantal coronabesmettingen?

Oh jee... gaat de bioscoop weer sluiten door het stijgende aantal coronabesmettingen?

Het gaat niet goed in Nederland met het indammen van de COVID-19 besmettingen

Niemand zit erop op te wachten maar het kan zomaar gebeuren. De bioscopen die hun deuren weer gaan sluiten door het almaar stijgende aantal coronabesmettingen.

Het gaat niet goed in Nederland met het indammen van de COVID-19 besmettingen. De cijfers van vandaag zijn een nieuw dagrecord en het is 'alle hens aan dek' bij de lokale bestuurders van o.a Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Zo lezen we vandaag in het Parool dat de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland nieuwe, strengere maatregelen voorbereidt om de tweede besmettingsgolf af te vlakken.

Waar we vervolgens echt een beetje treurig van worden is dat in Amsterdam tevens overwogen wordt om naast horeca en trouw/feestzalen ook eventueel de bioscoop weer te sluiten. Dat zou uiteraard opnieuw een enorme strop zijn voor vooral de vele kleine zaaltjes die het nu al zeer moeilijk hebben.

Bioscopen sluiten?
Pathé zal het allemaal wel gaan redden, maar hoe kan het kleinere individuele filmtheater het hoofd straks nog boven water houden. En als Amsterdam hiertoe besluit dan zal ongetwijfeld de gehele randstad ook snel volgen. En daarna, de bioscopen in de rest van Nederland ook weer dicht?

Het is uiteraard crisis, en er zijn grotere problemen voor veel mensen dan niet naar de bioscoop kunnen. Maar ook voor de filmliefhebber zijn het duidelijk zware tijden. Dat vaccin mag komen hoor.

NieuwsFilm

meest populair