Algemeen

Oh jee... gaat de bioscoop weer sluiten door het stijgende aantal coronabesmettingen?

Het gaat niet goed in Nederland met het indammen van de COVID-19 besmettingen

door FilmTotaal om 15:11 in Algemeen
Niemand zit erop op te wachten maar het kan zomaar gebeuren. De bioscopen die hun deuren weer gaan sluiten door het almaar stijgende aantal coronabesmettingen.

Het gaat niet goed in Nederland met het indammen van de COVID-19 besmettingen. De cijfers van vandaag zijn een nieuw dagrecord en het is 'alle hens aan dek' bij de lokale bestuurders van o.a Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Zo lezen we vandaag in het Parool dat de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland nieuwe, strengere maatregelen voorbereidt om de tweede besmettingsgolf af te vlakken.

Waar we vervolgens echt een beetje treurig van worden is dat in Amsterdam tevens overwogen wordt om naast horeca en trouw/feestzalen ook eventueel de bioscoop weer te sluiten. Dat zou uiteraard opnieuw een enorme strop zijn voor vooral de vele kleine zaaltjes die het nu al zeer moeilijk hebben.

Bioscopen sluiten?
Pathé zal het allemaal wel gaan redden, maar hoe kan het kleinere individuele filmtheater het hoofd straks nog boven water houden. En als Amsterdam hiertoe besluit dan zal ongetwijfeld de gehele randstad ook snel volgen. En daarna, de bioscopen in de rest van Nederland ook weer dicht?

Het is uiteraard crisis, en er zijn grotere problemen voor veel mensen dan niet naar de bioscoop kunnen. Maar ook voor de filmliefhebber zijn het duidelijk zware tijden. Dat vaccin mag komen hoor.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Ja, het gaat weer lekker in Nederland. Als bonus hebben we afgelopen week ook nog randdebielen van de #ikdoenietmeermee-actie committee gehad die extra olie op het vuur gooide.

Gigan72

Avatar

Hou er maar rekening mee dat ze straks dicht moeten en dan is de vraag gaat hij ooit nog open zeker bij de kleine bioscoop.

PRIME

Avatar

^
Ik zou er niet vanuit gaan dat Pathé een tweede lock overleeft.
Daarnaast: dam eerst maar lekker al die clubs en sport evenementen in.
Bioscoop is de enige plek die goed gereguleerd is qua afstand en ventilatie.

Master Of Films

Avatar

Het schijnt dat er geen bioscoopbezoek meer mag na 0:00 uur in bepaalde veiligheidsregio's. Dus bye, bye nachtvoorstellingen (in het weekend) en exclusieve eerste nachtelijke vertoningen van premièrefilms.

Bubavet

Avatar

@Prime, je slaat de spijker op zijn kop! Alle bioscopen hebben het zwaar en misschien Pathe met de meeste werknemers wel het zwaarst. Sportclubs is ook een dingetje! Hoorde deze week dat teams van twee verenigingen gewoon samen een bus huren en naar een toernooi tuffen. Echt bizar...

Nature

Avatar

Dit viel ook wel te verwachten.

SunChaser

Avatar

Even offtopic
Hebben jullie deze scriptlezing gezien van Fast Time at Ridgemond High

https://youtu.be/MaZsPh6uyWg


Geniaal

Rohieth

Avatar

Waarom moeten de bioscopen sluiten!??

De 1,5 meter regel wordt toch goed nageleefd en gehandhaafd? Ik zie dan geen reden waarom de bioscopen weer moeten dichtgaan.

Voetbal zonder publiek is na afgelopen week wel te begrijpen, bioscopen sluiten daar zie ik geen reden toe.

Sir Oled

Avatar

vaccin ? Vooral een natte droom en zeker niet voor eind 2021 . Als het al zal werken na behoren dus harde tijden voor de bioscopen en de filmbeleving . Pfft .. je word er zelfs wat moedeloos van.

kokosnoot

Avatar

Ik hoop het echt niet maar vrees als het zo door blijft gaan dat het weer gebeurt :/

Famke Louise met haar drie hersencellen. Dat kind denkt dat alles om haar draait. Sommige mensen eten ontbijt als ze opstaan, in haar geval is het ontbijtje aandacht. Geld, status, aandacht&uiterlijk. Die andere idioten van #ikdoenietmeermee zijn net zo erg.

GreenHornet

Avatar

Geen Bioscopen dan ook ook geen Blockbusters. Je kan nog altijd naar veilige provincies in Nederland.

horizon

Avatar

Misschien als we allemaal onze oren dichthouden en geen enkele media meer over corona bericht dat het vanzelf verdwijnt.

Goku32

Avatar

Overdreven onzin niet geloven

NieuwsFilm

meest populair