Opmerkelijk: Zelfs opnames 'Avatar 3' al bijna klaar

Opmerkelijk: Zelfs opnames 'Avatar 3' al bijna klaar

James Cameron bevestigt: opnames voor Avatar 2 afgerond.

Al geruime tijd geleden startten James Cameron en zijn cast en crew aan de opnames voor de vier vervolgfilms op Avatar uit 2009. Ondanks de onderbreking door de coronacrisis blijken de opnames voor Avatar 2 al te zijn afgerond. Zelfs die voor het derde deel zijn al nagenoeg afgerond.

Dit heeft Cameron bevestigd in gesprek met Arnold Schwarzenegger voor een promopraatje voor de 2020 Austrian World Summit:


"COVID raakte ons zoals dat iedereen trof... We verloren ongeveer vier en een halve maand aan productietijd. Als gevolg daarvan hebben we de film nog een volledig jaar uitgesteld, naar december 2022. Dat is al aangekondigd. Dat betekent niet dat ik een jaar extra heb om de film af te maken, want op de dag dat we Avatar 2 afleveren, beginnen we gewoon aan het afronden van Avatar 3.

Nu ben ik in Nieuw-Zeeland aan het filmen. We nemen de rest van de live-action scènes op. We hebben nog ongeveer tien procent te gaan. We zijn honderd procent klaar met Avatar 2 en we zijn min of meer vijfennegentig procent compleet voor Avatar 3. We zijn dus heel gelukkig dat we jaren geleden deze productiesite kozen."

Releases wel erg uitgerekt?
Als de opnames voor Avatar 3 al bijna zijn afgerond, kun je je afvragen waarom die film pas in 2024 zou moeten verschijnen. Dan heeft Cameron dus vier jaar de tijd om die in de post-productie af te ronden. Wie weet wordt er t.z.t. een andere releasestrategie gevolgd.

NieuwsFilm

meest populair