Algemeen

Opmerkelijk: Zelfs opnames 'Avatar 3' al bijna klaar

James Cameron bevestigt: opnames voor Avatar 2 afgerond.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Al geruime tijd geleden startten James Cameron en zijn cast en crew aan de opnames voor de vier vervolgfilms op Avatar uit 2009. Ondanks de onderbreking door de coronacrisis blijken de opnames voor Avatar 2 al te zijn afgerond. Zelfs die voor het derde deel zijn al nagenoeg afgerond.

Dit heeft Cameron bevestigd in gesprek met Arnold Schwarzenegger voor een promopraatje voor de 2020 Austrian World Summit:


"COVID raakte ons zoals dat iedereen trof... We verloren ongeveer vier en een halve maand aan productietijd. Als gevolg daarvan hebben we de film nog een volledig jaar uitgesteld, naar december 2022. Dat is al aangekondigd. Dat betekent niet dat ik een jaar extra heb om de film af te maken, want op de dag dat we Avatar 2 afleveren, beginnen we gewoon aan het afronden van Avatar 3.

Nu ben ik in Nieuw-Zeeland aan het filmen. We nemen de rest van de live-action scènes op. We hebben nog ongeveer tien procent te gaan. We zijn honderd procent klaar met Avatar 2 en we zijn min of meer vijfennegentig procent compleet voor Avatar 3. We zijn dus heel gelukkig dat we jaren geleden deze productiesite kozen."

Releases wel erg uitgerekt?
Als de opnames voor Avatar 3 al bijna zijn afgerond, kun je je afvragen waarom die film pas in 2024 zou moeten verschijnen. Dan heeft Cameron dus vier jaar de tijd om die in de post-productie af te ronden. Wie weet wordt er t.z.t. een andere releasestrategie gevolgd.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

YadMedia

Avatar

Ik word Avatar ‘nieuws’ moe.

Bigds9fan

Avatar

En de 1ste film was al ongelooflijk slecht.

Dawgruule

Avatar

Bigds9fan leg eens uit?

Xenolicker

Avatar

^ Het is in ieder geval een beter Avatar dan die van Bigds9fan!

Decepticon

Avatar

Yes, eindelijk weer Avatar nIeuws, is alweer een poosje geleden. Smiley face

And...Action

Avatar

Net zoals deel een zal de meeste aandacht en tijd naar de special effects gaan en het verhaal flinterdun, maar net niet zo dun dat het teveel afleidt van wat ze visueel laten zien.

Fluffer

Avatar

Al dat gedoe altijd over films die deze aandacht niet verdienen , avatar was visueel goed maar daarmee is alles gezegd over dat verhaaltje met ingrediënten uit andere en betere films .

DR3AMMA5T3R

Avatar

Bigds9fan als je zo verzuurd en gefrustreerd bent zijn er andere wegen die je kunt bewandelen ipv lid worden van een film website. Ik heb echt letterlijk nog niet één positieve reactie van jou gelezen....

Artificialis

Avatar

Het is pijnlijk dat het straks eindelijk gelukt is om deze peperdure films af te maken, maar dat het door de ingestorte filmindustrie op Disney+ uitgebracht zal moeten worden..

Draven

Avatar

Bigds9fan "En de 1ste film was al ongelooflijk slecht. "


Huisregels
• Beaurgumenteer je (film)mening.

drsentertainment

Avatar

Avatar staat in mijn top 5. Simpelweg omdat het verhaal mij pakt. Ik weet dat ik nog de rillingen kreeg en dat gebeurt niet altijd bij een film. Tuurlijk mooi gemaakte film. Maar als het verhaal niet klopt, hou je weinig over, toch? Laatst weer op D+ een fragment gekeken en weer de chills????

NieuwsFilm

meest populair