Algemeen

Ratner haalt The Boys From Brazil

door FilmTotaal op 10.08.2006 om 11:41 in Algemeen
Brett Ratner (X-Men: The Last Stand, Rush Hour) neemt de regie op zich van een remake van The Boys From Brazil uit 1978. Het origineel, gebaseerd op het boek van Ira Levin, vertelt over een nazi-jager die in Zuid-Amerika ontdekt dat een groep Nazi's daar bezig is om het Derde Rijk opnieuw leven in te blazen met behulp van Hitler-klonen.

De film wordt geschreven door Richard Potter Matthew Stravitz, die naar eigen zeggen dicht bij het boek zullen blijven. Ratner gaat later dit jaar eerst aan de slag gaan met Rush Hour 3.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Diedo

Avatar

Compleet onnodig - maar laten we er vooral geen discussie van maken hoe Hollywood het noodzakelijk vindt om oud materiaal op te duiken - en het nieuws wekt weinig vertrouwen als de film van de hand is van een by-the-numbers clown als Ratner.

Ok, ok, Red Dragon en Family Man waren wel capabel geregisseerd.

skullsplitter

Avatar

Zoals ook the Omen een scene voor scene remake was, haalde deze wel een hogere snelheid, snelheid die de oudjes toch wel erg gedateerd maakt anno 2006. Bij een Hitchcock is dat niet nodig, maar deze films zijn toch echt slakken...

Kenji

Avatar

Diedo "Ok, ok, Red Dragon en Family Man waren wel capabel geregisseerd."
Red Dragon vond ik om te huilen, juist vanwege de regie. Als je de kwaliteit van het bronmateriaal - Harris' beste boek imo - en het ongelofelijke kaliber van de cast (Norton, Hopkins, Fiennes, Keitel, Emily Watson én Philip Seymour Hoffman!!) in aanmerking neemt, en dan ziet wat voor standaard snorefest Ratner er van wist te maken... echt onvergeeflijk. X-Men 3 was zo mogelijk nog bedroevender. Nee, hoe sneller die zijn camera aan de wilgen hangt hoe beter.

Queenfan

Avatar

Red Dragon was best te pruimen, en X3 was enkel te kort en te snel. Het goede van deze twee films was dat Ratner zich qua stijl en sfeer goed aan de voorgaande films heeft gehouden.
Zijn probleem is gewoon dat hij alles te snel wilt hebben en uitdiepen van karakters een zwak punt van hem is.

Anyway, onnodige remake

Meninho

Avatar

Kenji "Red Dragon vond ik om te huilen, juist vanwege de regie. Als je de kwaliteit van het bronmateriaal - Harris' beste boek imo - en het ongelofelijke kaliber van de cast (Norton, Hopkins, Fiennes, Keitel, Emily Watson én Philip Seymour Hoffman!!) in aanmerking neemt, en dan ziet wat voor standaard snorefest Ratner er van wist te maken... echt onvergeeflijk. X-Men 3 was zo mogelijk nog bedroevender. Nee, hoe sneller die zijn camera aan de wilgen hangt hoe beter."


Hulde Kenji voor zoveel inzicht. Belachelijk hoe zo een geweldig boek verkracht werd. Dan was zelfs Michael Manns jaren 80 versie nog beter. (ik heb het dus over red dragon/manhunter) Ik zie ook weinig in deze remake.

Zorah

Avatar

skullsplitter "Zoals ook the Omen een scene voor scene remake was, haalde deze wel een hogere snelheid, snelheid die de oudjes toch wel erg gedateerd maakt anno 2006. Bij een Hitchcock is dat niet nodig, maar deze films zijn toch echt slakken..."


Heb je de oude Boys From Brazil wel gezien eigenlijk? Het is absoluut geen trage film, hoor :P.

Red

Avatar

:N

Wat komt hierna? Remakes van The Godfather of Apocalypse now?

Frenkieb

Avatar

Damn..ik heb het origineel nog niet eens gezien! (ja..shame on me..ik weet het)

NieuwsFilm

meest populair