Bioscopen zien lichtpuntje in uitstel 'Black Widow'

Bioscopen zien lichtpuntje in uitstel 'Black Widow'

Wie had dat verwacht: de bioscopen zijn blij dat Black Widow verplaatst is.

Ondanks dat de bioscopen vooral veel kleinere nieuwe films, oudere klassiekers en succesfilms vertoond, zijn deze toch blij met het uitstel van de Marvel-film Black Widow, in potentie een film die onder normale omstandigheden zomaar een miljard dollar omzet wereldwijd kan neerzetten.

De bioscopen zijn uiteraard niet blij dat de film nu niet verschijnt, maar er wordt wel opgelucht gereageerd dat de film niet naar Disney+ gaat. Recent werd Black Widow met een half jaar vertraagd en nu komt deze begin mei 2021 uit.

Niet naar Disney+
Het is nog onbekend hoe succesvol de Disney+ release van de sprookjesfilm Mulan is verlopen. Toch waren veel mensen bang dat Disney de Marvel-film ook op Disney+ online zou zetten, met bijbetaling. Dit lijkt niet te gaan gebeuren. Iets dat Disney recent al bevestigde. De Marvel-films zijn voor op het witte doek.

"We hebben grote films nodig," zei Patrick Corcoran, de Vice President en Chief Communications Officer van het Amerikaanse NATO (National Association of Theater Owners). "We hadden gehoopt dat Disney zou volhouden, maar studio's moeten hun beslissingen nemen op basis van hun marketinguitgaven en hun marketingplan. Als ze niet zeker weten of de bioscopen open zullen zijn, zullen ze uitstellen. We zijn blij dat ze de film hebben verplaatst en deze niet op Disney + hebben gezet. Dat is best wel een belangrijk statement."



NieuwsFilm

meest populair